fbpx

Mérföldkő a Henkel fenntartható csomagolása terén

Írta: Csomor Zsolt - 2021 január 13.

A Henkel Európában eddig csaknem 700 millió, 100 százalékban újrahasznosított műanyagból készült flakont használt fel a Laundry & Home Care termékeihez, melyből több mint 400 milliót 2020-ban. Az újrahasznosított csomagolás a fogyasztói felhasználás utáni hulladékból származik.

 

Olykor csak az alapanyag hiányán múlik

A Henkel a fenntartható csomagolási megoldásokra összpontosít, és az értéklánc mentén a körforgásos gazdaságot támogatja. A teljes portfóliójában növeli az újrahasznosított anyagok mennyiségét, és sok csomagolás már most is tartalmaz újrahasznosított műanyagot. A kiváló minőségű újrahasznosított anyagok korlátozott elérése miatt azonban nem mindig lehetséges a 100%-os megvalósítás. Ennek ellenére jelentősen növelte a teljes egészében újrahasznosított műanyagból készült flakonokkal rendelkező fogyasztási cikkek számát – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

A 700 milliós határ elérése egyszerre nagy eredmény és motiváció a vállalat erőfeszítéseink további fokozására – mondta Abdullah Khan, Laundry & Home Care fenntartható csomagolásáért felelős vezető.

 

újrahasznosított műanyag

A Silan flakonok is 100%-ban újrahasznosított anyagból készülnek (Forrás: Henkel)

 

Fogyasztási cikkek fenntartható csomagolása

Számos Henkel márka és termékkategória használ 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült csomagolást. A Henkel európai Laundry & Home Care üzletágában a legtöbb PET-palackot már 100%-ban újrahasznosított anyaggá alakították. Ide tartoznak a mosogatáshoz, tisztításhoz, öblítéséhez és mosáshoz kapcsolódó Pril, Mir, Pur, Somat, Bref, Biff, Sidolin, Clin, Silan és Vernel márkák – egyes országokban azonos termékek más néven ismertek – műanyag flakonjai.

A Henkel és a Plastic Bank közötti partnerségből származó Social Plastic® hozzájárul a környezeti és a társadalmi ügyekhez egyaránt. A műanyagot működőképes újrahasznosítási infrastruktúrával nem rendelkező országokban szegénységben élő emberek gyűjtik össze, mielőtt azok óceánokba vagy vízi utakba kerülnének.