fbpx

AGILOX – Tökéletes megoldás az anyagmozgatás kihívásaira

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 január 20.

Az ALEF Magyarország és az AGILOX GmbH együttműködése által válik elérhetővé a hazai ügyfelek számára is az AGILOX autonóm, intelligens irányítású robotjárműveinek sorozata, mely nemzetközi szinten eredményes, innovatív, mesterséges intelligencián alapuló anyagmozgatási technológia.

 

agilox robotizált anyagmozgatás

Az AGILOX intelligens és költségtakarékos megoldás a gyártási és raktározási szektorban. (Forrás: AGILOX)

 

Az AGILOX IGV technológiával bővül a portfólió

Az ALEF Csoport jelentős informatikai disztribútor és oktatási cégcsoport, mely már 1994 óta van jelen a régióban. A Cisco technológiáira specializálódtunk, amiben mára több mint húszéves tapasztalatot gyűjtöttünk.

IT infrastruktúra disztribútorként fontosnak tartjuk, hogy az automatizálási fejlesztéseket stabil és biztonságos infrastruktúrával támogassuk.

Az ALEF Csoport az AGILOX IGV technológia disztribúciójával bővíti portfólióját, mely az intralogisztikai folyamatok automatizációjára jelent professzionális megoldást.

Az AGILOX intelligens és költségtakarékos IGV-koncepciójával, klasszikus és új intralogisztikai folyamatok automatizálhatók a gyártás és raktározási szektorban, akár az eddig oly nehézkesen megközelíthető „last mile automation” területeken is. Míg az AGILOX ONE járművek főként a termelés kiszolgálására, üzem és raktári területek közötti folyamatokra alkalmazhatók, addig az AGILOX OCF már klasszikus intralogisztikai feladatok automatizálását is lehetővé teszi a bejövő és kimenő áruk, a komissiózás vagy raktározás terén.

 

Ez az innováció csökkenti az üzemeltetési költségeket

Az AGILOX ultrakönnyű, nagy hatékonyságú intelligens önvezető targonca termékcsaládjával a vállalat újra definiálta az AGV-k koncepcióját. A flották központi vezérlőrendszer nélkül működnek, vagyis a járművek valóban autonóm módon navigálnak az üzemcsarnokokban vagy a raktárak belső területein. A kompakt AGILOX IGV-k a rajintelligencia decentralizált elveinek megfelelően szervezik útvonalaikat, így sokkal rugalmasabbak, mint a hagyományos AGV-k. A járművek programozása vagy „betanítása” lényegesen könnyebb és gyorsabb, miközben a központi szoftverprogram segíti a karbantartást és a rendszerfrissítéseket. Ez az innováció csökkenti az üzemeltetési költségeket.

Az AGILOX járművei az „omnidirectional” hajtáskoncepció alapján manővereznek, ezért szűk útvonalakon képesek közlekedni: akár helyben megfordulhatnak, vagy oldalazva közelítik meg a nehezen elérhető lokációkat. A lítium-ion (LiFePO4) akkumulátortechnológia biztosítja a rövid idejű automatikus töltést, amely mindössze háromperces töltéssel akár egy óra üzemidőt is lehetővé tesz.

 

Optimalizálja a logisztikai folyamatot!

Az IGV (Intelligent Guided Vehicle) flották nyílt API interfészen keresztül kapcsolódnak az ügyfél szoftver rendszereihez (LVR, ERP, WMS, MES stb.). A rendszer kiegészíthető IO dobozokkal is, melyeken keresztül bármilyen külső eszköz, például automata kapuk vagy különböző szállítószalagrendszerek integrálhatóak az intelligens vezérlőrendszerbe. A felhasználó számára könnyen használható elemző modul segítségével az összes releváns működési adat nyomon követhető, valamint a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat felhasználva tovább optimalizálhatjuk a folyamatainkat.

Az AGILOX ONE és OCF járműveinek együttes, „rajban” történő működése olyan előnyöket jelent. Míg a kisebb ONE járművek szállítási feladatokat végeznek az összeszerelő munkaállomásoknál vagy e-Kanban lokációknál, az OCF ugyanabban a rendszerben WiFi infrastruktúra segítségével a raklapszállítást veheti át.

Az ALEF Magyarország által nyújtott szolgáltatás magában foglalja a termékek értékesítésén túl az ügyféligények és adottságok alapján összeállított, egyénre szabott megoldási javaslatokat, telepítést, és igény esetén a karbantartást is.

 

www.alef.com

Agilox