fbpx

Csökkentsük az egyszer használatos műanyag alkalmazását!

Írta: Csomor Zsolt - 2021 február 02.

A SodaStream márka hazai történetében először együttműködésre lépett három hazai influenszerrel. A világ vezető szódagépgyártója ily módon szeretné felhívni a figyelmet az egyszer használatos műanyag hulladék csökkentésének és az élővizek védelmének fontosságára.

 

A környezetünk jobbá tétele rajtunk is múlik

A SodaStream szerint a műanyag hulladékot akkor lehet hatásosan csökkenteni, ha azt meg sem termeljük. Ezt az üzenetet a márka három influenszer segítségével juttatja el a hazai közösségi média felhasználókhoz. A SodaStream influenszer csapatát erősíti a könyvolvasást és a könyveket népszerűsítő Szabó Diána, a zerowaste-tanácsadó és a Dobd ki a szemetest! című könyv szerzője, Tóth Andi, valamint a szépség-életmód influenszer, Pilisi Petra Panna.

„Nem adom sok mindenhez a nevem. Csak olyan cégekkel működök együtt, amelyeknek az elveivel egyetértek, és azonosulni tudok vele. Nagyon régóta foglalkoztat a bolygónk sorsa, számtalan könyvet elolvastam a témában erről. Fokozottan igaz erre, hogy minél jobban belemerül valaki ebbe a témába, annál jobban látja, mennyire összetett és milyen hihetetlenül veszélyes”– jegyezte meg az együttműködés kapcsán a közel 23 ezer Instagram követővel rendelkező Szabó Diána.

 

Szabó Diána
Szabó Diána (Forrás: SodaStream)

 

„Az ökológiai válság megoldásának csupán csak egy picike szeletét teszi ki a hulladék mennyiségének minimalizálása. Azonban éppen ez az a terület, ahol bárki, bármikor könnyedén konkrét lépéseket tehet környezetünk védelmében, és egy élhetőbb jövő elérése érdekében. A PET-palackok csapvízre és szódavízre történő leváltása az egyik legegyszerűbb alternatív lehetőség, a sok egyéb zero waste megoldás közül. Szeretném, ha minél több ember megértené ezeknek az apró lépéseknek a fontosságát, hiszem, hogy minden kis lépés számít” – hangsúlyozta a 17 ezer Facebook rajongóval rendelkező Tóth Andi.

 

Tóth Andi

Tóth Andi

 

„Számomra rendkívül fontos szempont volt a felesleges PET-palackok vásárlásának elhagyása, ezért kifejezettem erre kerestem megoldást. Ekkor jöttek szóba a Sodastream készülékei, amelyekkel egy patronnal akár 60-80 liter szódavizet is készíthetek, ezzel csökkentve a műanyag hulladékok termelését – árulta el a közel 15 ezer Instagram követővel rendelkező Pilisi Petra Panna. Hozzátette: úgy véli, hogy a környezetünk jobbá tétele rajtunk is múlik.

 

Pilisi Petra Panna
Pilisi Petra Panna