fbpx

Rangos versenyen nyert termékfejlesztési díjat

Írta: Csomor Zsolt - 2021 február 05.

A Varga-Flexo Kft. a világ egyik legrangosabb termékfejlesztési díját nyerte el. A German Design Awardon ipari formaterv kategóriában kapott elismerést a speciális csomagolóanyag-gyártó gépeket készítő cég.

 

German Design Award verseny

German Design Award verseny, forrás: Varga-Flexo Kft.

 

Árbevételének 10 százalékát kutatásra, fejlesztésre és innovációra költi

A Varga-Flexo Kft. az új technológiák éllovasa szeretne lenni – mondta Világgazdaságnak Varga Dénes, a cég ügyvezető igazgatója. A cég kutatásra, fejlesztésre és innovációra évente jellemzően árbevételének 10 százalékát költi. Az Opten adatai szerint a cég nettó árbevétele 2019-ben meghaladta az 1,5 milliárd forintot. Az ipar 4.0 keretében a digitalizációs technológiákra fókuszálnak, és a Bosch Rexroth Kft.-vel is van egy együttműködési megállapodásuk. Egy beszállítói programban vesznek részt, a fő célkitűzésük az automatizálás és a hatékonyságnövelés.

A Varga-Flexo Kft. jel­lemzően ex­port­­­orientált cég – ha nincs pan­démia – éve­­nte öt-tíz gépet tudnak legyártani. Az általuk fejlesztett Oktoflex gépeket főleg az Európai Unió országaiba, az Amerikai Egyesült Államokba és az orosz piacra szállítják. Ugyanakkor a magyar csomagolóanyag-gyártó kapacitás 40-50 százalékában is a Varga-Flexo nyomdagépek dolgoznak. A világjárvány miatt a cég exportforgalma szinte teljesen leállt, hiszen a több mint

A speciális csomagolóanyag-gyártó eddigi munkásságát ismeri el az is, hogy a Németországban megrendezett German Design Award – amelyre hatvan országból ötezer pályázat érkezett – ipari formaterv kategória díját elnyerte.