fbpx

Újrahasznosítható csomagolásra vált a SMARTIES

Írta: Csomor Zsolt - 2021 február 06.

A Nestlé bejelentette, hogy a SMARTIES márka legtöbb kiszerelése a jövőben újrahasznosítható papírcsomagolásban kerül piacra. Ez a SMARTIES család 90%-át érinti, viszont a húsvéti és karácsonyi szezonális üreges figurákat nem.

 

Informál is a csomagolás

Ez egy újabb lépés a Nestlé vállalásában, miszerint 2025-re teljes mértékben átáll az újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagok használatára. Továbbá szintén 2025-ig harmadával kívánja csökkenteni az újonnan gyártott műanyagok felhasználását – jelentette be Alexander von Maillot, a Nestlé édesség üzletágának vezetője.

 

smarties újrahasznosítható csomagolás
Forrás: Nestlé

 

A SMARTIES új papírcsomagolása fenntartható forrásból származik. A termékek csomagolása Magyarországon is szelektíven gyűjthető, és széles körben újrahasznosítható. A papírcsomagoláson a fogyasztók tudatosságának növelése céljából a megfelelő szelektív gyűjtésre vonatkozó információ is helyet kapott.

A SMARTIES csomagolásának megújítása csak egy, a márkához kapcsolódó, a fenntarthatóság támogatását és a teljes termékélményt javító kezdeményezések közül.