fbpx

Ez nem mindennapi műanyag újrahasznosítás!

Írta: Csomor Zsolt - 2021 február 18.

Az angol bajnok Liverpool labdarúgócsapatának minden egyes meze – akár 18 darab – újrahasznosított műanyag palackból készült a jelenlegi idényben.

 

műanyagpalackból készül futball mez (Forrás: Visionhaus)
A műanyag palackokat nagyon apróra vágják, megolvasztják, így készül belőle fonal (Forrás:  Visionhaus)

 

Eddig több mint 7 milliárd palackból készített mezeket

A Nike „Move to Zero” kezdeményezésének részeként Jürgen Klopp csapatának mezei a 2020–2021-es kiírásban száz százalékban újrahasznosított poliészterből készülnek. Ugyanez vonatkozik a szurkolói dresszekre is, amelyek olcsóbban vásárolhatók meg a klub shopjában.

Az amerikai sportszergyártó vállalat az utóbbi 10 évben több mint 7 milliárd műanyag palackot használt fel, hogy mezeket készítsen – olvasható az index.hu oldalán. A palackokat átalakítják, nagyon apróra vágják, megolvasztják, így lesz fonalba fonható. Annak ellenére, hogy ezzel a technológiával készülnek a szerelések, azok ugyanúgy megtartják professzionális hűtő és légáteresztő funkciójukat is.

A labdarúgás a világ legnagyobb sportja. Lehetőségünk van arra, hogy a játékosok, a szurkolók és a partnerek is összefogjanak, így igazi bajnokok lehetünk az éghajlatváltozással szembeni harcban– fogalmazott a Liverpool honlapján Seana Hannah, a Nike fenntartható innovációért felelős alelnöke.