fbpx

Alumíniumba csomagolták a sarkköri vizet

Írta: Sándor Ildikó - 2021 február 19.

A Lofoten-szigetek a sarkkörtől északra, hegyként emelkednek ki az óceánból. Az itteni sarkvidéki forrásvíz nagyon alacsony ásványianyag-tartalmú és különösen puha, tiszta ízű. Jellemzően nem szűrik és nem is desztillálják. A vizet a forrás közelében, Lofotenben palackozzák (473 ml). A Lofoten Arctic Water célja az, hogy ezt az ízélményt világszerte elérhetővé tegye a fogyasztók számára. A termék piaci bevezetése Norvégiában, Németországban, Franciaországban, Tajvanon és Nagy-Britanniában kezdődött.

 

aluminiumpalack lofoten

 

Speciális csomagolás speciális termékhez

A Lofoten sarkvidéki víz szorosan kapcsolódik a tengerhez. A vállalat ezért olyan új csomagolási megoldást keresett, amely nem jelentené a mikroműanyagok által okozott vízszennyezés kockázatát. A választás a Ball Alumi-Tek® palackjára esett, amely a hagyományos alumínium italosdobozokhoz hasonlóan szinte végtelenül újrahasznosítható. Ezt igazolja a palackon található „Metal Recycles Forever” logó is.

 

aluminiumpalack lofoten
A Lofoten Arctic Water íze és csomagolása a sarkvidéki élményt viszi a fogyasztó otthonába.

 

A palackokat a Stromme Throndsen Design tervezte. A 2020-as Zenith Global Water Drinks Awards versenyen a visszazárható palackok három kategóriában is kiérdemelték a legjobb minősítést, korábban pedig ezüstérmet kaptak a Pentawards-on a tervezésükért.

A sarkkört korábban, az Arctic Blue gin csomagolása kapcsán is megidéztük. Írásunkat itt találja.