fbpx

Hazánkban még nem szállítottak ennyi vasúti kocsit

Írta: Csomor Zsolt - 2021 március 04.

A DHL Industrial Projects nyújt segítséget a Dunakeszi Járműjavító Kft. számára a hazánkban eddigi legnagyobb mennyiségű gördülőállományának elszállításában: 32 hónap alatt összesen 676 vasúti kocsit juttatnak Egyiptomba.

 

1300 vasúti kocsit rendelt Egyiptom

A DHL gondoskodik az egyenként 48 tonna tömegű, 24,5 m hosszú és 4,5 m magas vasúti kocsik szállításáról. A szerelvényeket vasúton szállítják a szlovéniai Koper kikötőbe, ahol a DHL charter hajója veszi át a szállítmányt.

 

vasúti kocsi szállítás
Ez a szállítás újabb példája a DHL Industrial Projects szakértelmének (Kép forrása: DHL Industrial Projects)

 

A DHL ezt követően tengeri úton juttatja el a vagonokat az egyiptomi vasúttársaság részére, Alexandria kikötőjébe – olvasható a prim.hu hírei között.

A vasúti kocsikat a Dunakeszi Járműjavító Kft. gyártja az Egyiptomi államvasutak megbízásából, amelyek a 2018-ban kelt, 1300 darab vasúti kocsi gyártására szóló megrendelés részét képezik. A vasúti kocsik gyártásának üteme Dunakeszin 2021 közepéig eléri a havi 25 darab járművet, az első szállítmányt pedig 2021 első negyedévében kell leszállítani. A vasúti kocsik mérete miatt különleges kihívást jelent a tengeri és vasúti teherfuvarozás terén, és egy újabb példája a DHL Industrial Projects, a DHL Global Forwarding komplex logisztikai és tengeri charter hajózási, illetve nehézáru-szállítási tevékenységet végző részlegének szakértői által támogatott különleges fuvaroknak.