fbpx

A Tesco újrahasznosítja a keletkezett hullámpapírját

Írta: Csomor Zsolt - 2021 március 05.

Partnerségi megállapodás keretében a Mondi csomagolási és papírgyártó csoport megvásárolja a Tesco Central Europe vállalat hullámpapír hulladékát. Abból csehországi üzemében újrahasznosított papírt készít, ami alapanyaga lesz a Tesco bevásárlótáskáknak.

 

hullámpapír újrahasznosítás tesco

 

Újabb lépés a cél felé

Az EcoVantage bevásárlótáska újrahasznosított és új rostok is megtalálhatók az újrahasznosítható és megbízható csomagolóanyag előállítása érdekében. A két alapanyag kombinálásával a Mondi a friss rostokból álló felső réteg erejét, nyomtathatóságát és kiváló megjelenését kombinálja az újrahasznosított alsó réteg fenntarthatósági előnyeivel.

 

hullámpapír újrahasznosítás tesco
Kellőképpen erős, ezért többször is felhasználható. (Képek forrása: Mondi Group)

 

A Mondi és a Tesco több mint két éve dolgozik a projekten: céljuk az áruházakban keletkezett hullámpapír hulladék ismét felhasználása, és olyan kiváló minőségű termék előállítása, amely kellőképpen erős, megújuló forrásból származik, újrahasznosított anyagokat használ, teljes mértékben újrahasznosítható, ezáltal hozzájárul a körkörös gazdasághoz – ismertette Paulus Goess, a Mondi Speciality Kraft Paper értékesítési igazgatója. Annak ellenére, hogy újrahasznosított anyagot tartalmaz, az erős EcoVantage papír lehetővé teszi a fogyasztók számára a bevásárlótáskák többszöri felhasználását.

A Tesco 2019-ben nyilvánosan ígéretet tett arra, hogy a márkájuk csomagolását fenntarthatóbbá teszi. Ennek értelmében a Tesco csomagolása 2025-ig teljes egészében újrahasznosíthatóvá válik, és ahol lehet, a csomagolás mennyiségét is csökkenti – számolt be Hevesi Nóra, a magyarországi Tesco kereskedelmi vezetője.

Az áruházlánc kísérleti jelleggel Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában már be is vezette a környezetbarát bevásárlótáskákat – olvasható a Mondi Group közleményében.