fbpx

Jelentősen csökken az Aldi műanyagfelhasználása

Írta: Csomor Zsolt - 2021 március 10.

A brit Aldi megreformálja a húsvéti csokitojásokat. A környezetkímélő újdonságok alja lapos lesz, amivel a boltlánc műanyagfelhasználása több tonnával csökken.

 

Lapos tojások és cellulózfólia

A brit Aldinál bizonyos húsvéti csokitojások alja lapos, négyzet alakú lesz. Az új megoldással a tojások nem dőlnek el, ezáltal a belső műanyag csomagolásra sincs szükség – olvasható a napi.hu oldalán. Ezzel a lépéssel összesen 6 húsvéti termékcsoport újul meg, és válik teljesen műanyagmentessé.

 

aldi műanyagfelhasználása csökken

Több húsvéti termékcsoport válik műanyagmentessé (Kép forrása: RETAIL GAZETTE)

 

A vállalat más megoldásokkal is igyekszik megszabadulni a felesleges műanyagtól. A termékek csomagolásán a hagyományosan műanyagból készült átlátszó „ablakokat” például farostból készült komposztálható cellulózfóliára cserélik. Jön egy teljesen fenntartható csokoládédoboz is, amihez a betét újrahasznosított burgonyahéjból készült. Az Aldi ezekkel 29 tonna műanyagnak int búcsút.

Az Aldi tavaly több mint 5,5 millió darab műanyagot vont ki termékei csomagolásából. A cég célja, hogy 2025 végéig az összes termékének csomagolása újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen.