fbpx

A pályázat témakörei a csomagolástechnikát is érintik

Írta: Szerkesztőség - 2021 március 20.

2021. május 31-ig lehet beadni a jelentkezéseket a Kárpát-régió egész területéről az Érték és Minőség Nagydíj pályázatra. A gazdaság szinte teljes palettáját lefedő 41 főcsoport több mint 100 témakörében a csomagolástechnikát is megtalálhatja az érdeklődő.

 

A pályázat célja

A díjjal ösztönzik a gyártókat, szolgáltatókat, hogy tudatosan állítsák elő a minőséget, a termékbiztonságot képviselő áruikat.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, mint a rendezvény fővédnöke elmondta: a tudatos vásárlók is egyre inkább az objektív feltételeken alapuló minősített termékeket keresik, így az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszerben tanúsított termékek, szolgáltatások gazdasági előnyt jelentenek a gyártóknak, fejlesztőknek, és segítik az exportpiaci megjelenést.

 

Csomagolástechnika
Az Érték és Minőség Nagydíj Díjátadó 2020. szeptember 09. (Fotó: emin.hu)

 

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat alapítója kiemelte

A pályázat lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy produktumukat hazai és nemzetközi szinten is elismerjék. A minőség is nagyon fontos szempont a gazdaság újraindítása során, amit ez a nagy múltú minősítési rendszer támogat.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2021-ben negyedik alkalommal írják ki.

 

A megvalósításban szerepet játszik:

  • a DIAMOND Szervezőiroda Bt.,
  • az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft.,
  • a Hajnal Húskombinát Kft.,
  • a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt.
  • a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft.

A pályázat kiemelt támogatói:

  • a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága,
  • az Agrárminisztérium (szakmai támogató),
  • a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (külhoni támogató).

Szakmai partnerként a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is részt vállal a minősítési rendszer működtetésében, a pályázatban.

 

Csomagolástechnika
Az Érték és Minőség Nagydíj Díjátadó 2020. szeptember 09. (Fotó: emin.hu)

Az érintettek köre és a témák

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség.

A meghirdetett 41 pályázati főcsoport többek között érinti a vendéglátást, az építő-, a bútor-, és élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, az infrastrukturális beruházásokat, az életminőség javítására szolgáló termékeket és szolgáltatásokat, a csomagolástechnikát, az informatikai programokat, rendszereket, szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai és kozmetikai szegmenst, a lakberendezést vagy akár a webshop szolgáltatásokat.

Az elismeréseket szeptember elején, a gazdaság ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át. A rendezvény formája az időszerű járványügyi helyzet függvénye.

A pályázati felhívás, az eljárás rend és a jelentkezési lap letölthető a védjegyrendszer honlapjáról.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc