fbpx

Továbbra is növekedési pályán a Gebrüder Weiss

Írta: Csomor Zsolt - 2021 március 30.

A Gebrüder Weiss Kft. forgalma tavaly 8 százalékkal, a továbbított küldemények száma 17 százalékkal, a házhoz szállítás küldeményszáma pedig 100 százalékkal nőtt, és 10 százalékkal bővült a foglalkoztatottak létszáma.

 

Jelentősen nőtt az a házhoz szállítási forgalom

A Gebrüder Weiss Kft. a 2020-as üzleti évben 1,77 milliárd euró nettó árbevételt ért el, ami az azt megelőző évben elért 1,71 milliárd euróhoz képest 3,7 százalékos árbevétel-növekedést jelent.

 

Gebrüder Weiss szállítmányozás árbevétel  
A házhoz szállítások küldeményszáma 100 százalékkal nőtt

 

A vállalat az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is növekedési pályán mozog. A pozitív mérleg szempontjából meghatározó volt, hogy a koronavírus-válság alatt is rugalmasak, működőképesek maradtak világszerte minden telephelyükön – emelte ki a közleményben Wolfram Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának elnöke.

A korlátozások és egyes ügyfelek üzletbezárásai miatt – különösen a második negyedévben – a közúti szállítmányozás és logisztika terén elért 1,10 milliárd eurós árbevétel 4,3 százalékkal csökkent a tavalyelőtti 1,15 milliárdhoz képest – olvasható az autopro.hu oldalon. Az internetes kereskedelem iránt megnövekedett kereslet miatt a házhoz szállítási szegmensben a kiszállítások viszont 29 százalékkal nőttek, ezáltal a Gebrüder Weiss – a társaság szerint – Ausztriában és több kelet-európai országban is piacvezetővé lépett elő.