fbpx

Immár egy évtizede rendezik meg a Logisztika napját

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 08.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) kerek egy évtizede segít a jelentkezőknek, hogy ingyenes programjaik híre eljusson a logisztika iránt érdeklődőkhöz: az idei évben 2021. április 15-én rendezik meg a Logisztika napját, a virtuális térben.

 

A csomagolás szerepe a logisztika hatékonyságában

Az MLBKT bíztatja az eseményszervezőit, hogy szervezzenek online eseményeket, virtuális gyárlátogatásokat, workshopokat, minikonferenciákat. Mutassák meg magukat a képernyőkön keresztül az érdeklődő szakmai közönségnek. A kezdeményezéshez bárki, bármely intézmény csatlakozhat, aki ingyenes rendezvényt szervezne, amely valamilyen formában kötődik a logisztikához.

 

logisztika napja csaosz
Kép forrása: Jouleing

 

A rendezvényhez a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) is csatlakozik. A 10:00-12:00 óra között tartandó webinárium keretében csomagolásfejlesztéssel foglalkozó gyakorlati szakember előadók számos példán keresztül mutatják be, hogy hozzáértő csomagolástervezéssel a logisztikai folyamatok – szállítás, tárolás, kezelés stb. – a hatékonysága hogyan javítható. A hatékonyságon túl azonban a csomagolás fenntartható is kell legyen (nem csak „környezetbarát”), amihez megint csak képzett szakember, tervező kell. Az eredményesség azonban nem nélkülözheti a tudást sem, az ellátási láncot segítő GS1 szabványok ismeretét és alkalmazását.

 

A tervezett program:

– Logisztikai szemléletű csomagolás áttervezés az autóiparban

– A csomagolástechnikai tanácsadás helye és funkciója a logisztikában

– Szeretné ellátási lánc folyamatait hatékonyabbá tenni képzett munkaerő alkalmazásával?
– Üzleti kommunikációs szabványok a felsőfokú logisztikai képzésekben

– Átfogó könnyed ismertető: A magyar logisztikai képzésben hogyan jelennek meg a GS1 szabványok, gyakorlat orientált bemutatókkal.

 

Az esemény ZOOM-on keresztül lesz megtartva, amire ITT regisztrálhat. Maximális létszám: 100 fő.