fbpx

Vákuumtechnológia alkalmazása a koronavírus injekciók hűtéséhez

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 április 20.

Az első koronavírus elleni injekció engedélyezése a tavalyi év végén történt. Azóta az emberek koronavírus elleni beoltása világszinten elkezdődött. Jelenleg világszerte 448 millió ember már be lett oltva (forrás Our World in Data, 2021.04.12.).

 

A koronavírus vakcinák új kihívást jelentenek

A vákuumtechnológia a gyártáshoz és a szállításhoz is szükséges. Például az oltóanyagok hűtése kiemelten nagy odafigyelést igényel az elosztás során.

 

koronavírus vakcina hűtés vákuum
Kép forrása: Busch Vacuum

 

A Busch Vacuum Solutions egyik ügyfele gyártja a speciális hűtőrendszereket az oltóanyagok hűtéséhez, illetve hőmérséklet-kontrollált szállítódobozokat azok szállításához. Ily módon a Busch nagyban hozzájárul a vírus elleni harchoz.

A hagyományos oltóanyagokkal ellentétben a koronavírus vakcinák új kihívást jelentenek. Az első jóváhagyott vakcina a német BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszergyártók termékei. Ezeknek az oltóanyagoknak a hűtéshez a korábban használt – pl. influenza vakcinákhoz – hűtőberendezések nem alkalmasak. Ezeket az új oltóanyagokat -70 oC-on kell tárolni és szállítani ahhoz, hogy a hatását ki tudja fejteni. A Busch Vacuum Solutions belga ügyfele ilyen speciális hűtőegységeket gyárt, miközben a speciális hűtőgázt vákuum segítségével juttatják a hűtőrendszerbe. A világmérvű járvány nagymértékben fokozta ezen hűtőrendszerek igényét az elmúlt hónapokban, így a Busch cégnek is nagy kihívást jelentett a szükséges vákuumberendezések biztosítása. Ezek a hűtőegységek és szállítókonténerek világszerte kerülnek értékesítésre, hogy a világ minden részére eljuthasson a COVID-19 oltóanyag.

 

Tótok Sándor,

Busch Vacuum Kft.

www.buschvacuum.hu

Busch