fbpx

Virtuális ÖKOINDUSTRIA 2021 számokban

Írta: Szerkesztőség - 2021 május 04.

Véget ért az ÖKOINDUSTRIA 2021 virtuális zöldipari expo és konferencia. Az online zöldipari kiállítás iránti nagy érdeklődésre való tekintettel a szervező még néhány napig látogathatóvá teszi az expót.

 

Nagy népszerűségnek örvendett az online kiállítás

Közép-Európa egyik legjelentősebb környezetipari szakkiállítása idén más volt, mint korábban: még zöldebb, még nagyobb és élménydúsabb. A szervező, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) minden eddiginél gazdagabb programot állított össze olyan forró témákkal, mint a hulladékelhagyás, a zöld mobilitás, a légszennyezettség csökkentése, az ágazat munkaerő-piaci lehetőségei, a környezetbarát védjegyek vagy az egyszer használatos műanyagok.

 

ökoindustria szakkiállítás díj
Tiszai uszadékfából és reciklált folyami műanyag hulladékokból készült az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj

 

Néhány figyelemreméltó szám az eseményről:

  • 3 nap,
  • 100+ programelem,
  • 4000+ regisztrált résztvevő,
  • 11000+ standlátogatás,
  • 70 kiállítói stand, 19 holland cég és startup.

 

Virtuális Startup Piac

Az ÖKOINDUSTRIA zárónapján került sor a Virtuális Startup Piac és az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj átadására. Az ÖKOINDUSTRIA kiemelten fontosnak tartja az új kezdeményezések, technológiák támogatását, ezért 10 ökoinnováció és zöld startup számára térítésmentesen biztosította a virtuális standot. A Startup Piac résztvevők standjait egy négytagú zsűri értékelte. A zsűri tagja volt Virág Annamária (PANNON Pro Innovations), Horváth Márk (Kék Bolygó Alapítvány), Katona Attila (CEU) és Tomaj Zsófia (fenntartható fejlődési szakértő).

A résztvevők között három különdíjat osztottak ki. A Compocity kapta a termék/szolgáltatás teljes körű karbonlábnyomának kiszámítását a ZeroKarbon jóvoltából. A Water MiniLab  lett a Silent Rock befektetésre felkészítő tanácsadás és coaching nyertese. A W-heat, a Természetfilm.hu Egyesület jóvoltából pedig egy 2-3 perces image vagy promó videó készítését kapta.

 

Zöld, innovatív megoldások

Az ÖKOINDUSTRIA2021 Nagydíjat két kategóriában adták át, a zsűrizést pedig a KSZGYSZ kilenc fős Elnöksége végezte.

 

ökoindustria nagydíj Ruscsák Helga
Az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. marketingvezetője, Ruscsák Helga

 

A leginnovatívabb fejlesztés kategóriájának díját az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. a (Platio Solar) kapta, amely egy budapesti zöld startup, a PLATIO napelemes térburkolat kifejlesztője és gyártója. A PLATIO olyan innovatív, napelemes építőipari termék, amely nemcsak tiszta energiaforrást termel, de környezetkímélő is, mivel tartószerkezete újrahasznosított műanyagból készül.

 

ökoindustria nagydíj Czeglédi Andor
Czeglédi Andor, az ENVIROTIS Holding Zrt. vezérigazgató-helyettese (jobbról)

 

Az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj leglátogatottabb kiállítója kategória díját az ENVIROTIS Holding Zrt. nyerte, amely az ipari hulladékok kezelésére és ipari területek komplex kármentesítésére, roncsolt területek remediációjára nyújt teljes körű megoldást az ország egész területén. Zöld, innovatív megoldásokat biztosítanak partnereiknek, tevékenységüket a környezet védelme, a fenntartható gazdaság elősegítése iránti elkötelezettség jellemezi.

A tiszai uszadékfából és reciklált folyami műanyag hulladékokból készített ÖKOINDUSTRIA Nagydíjat az ENVIROTIS Holding  Czeglédi Andor vezérigazgató helyettese, valamint az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. marketingvezetője, Ruscsák Helga vehette át Hankó Gergelytől a KSZGYSZ ügyvezető igazgatótól.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők nyitva hagyják az Ökoindustria kapuit, s 2021. május 7., 22:00 óráig még látogathatóvá tették az expó Balloon felületét.

 

Összeállította: Csomor Zsolt

Képek forrása: KSZGYSZ