fbpx

Új szolgáltatást fejleszt a UPS

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 28.

A UPS a koronavírus-vakcinák szállításának tanulságait is felhasználva új hűtési lánc szolgáltatást fejleszt. A UPS Cold Chain Solutions teljes körű, végponttól végpontig tartó szolgáltatást nyújt világszerte

 

Hatékonyabb és eredményesebb célba juttatás

A UPS Cold Chain Solutions szolgáltatáscsomagja létrehozásával bővíti speciális gyógyszeripari kínálatát, átfogó hűtőlánc-technológiákat, az iparág legjobb szállítási képességeit. Az új szolgáltatáscsomag új beruházásokkal jár Olaszországban és Ausztráliában, illetve a cég bővíti kapacitásait Magyarországon, Hollandiában, Csehországban, Lengyelországban és az Egyesült Államokban is.

 

ups logó
kép forrása: UPS

 

„Ügyfeleink már évek óta használják a hűtőlánc-szolgáltatásainkat, de a világjárvány miatt még gyorsabban kellett lépnünk, hogy a gyógyszeripar és az orvostechnikai eszközök jövőjét támogató integrált megoldások sorát fejlesszük ki” – mondta Wes Wheeler, a UPS egészségügyi üzletágának elnöke. „A COVID-19 vakcinák szinte zökkenőmentes, pontos kiszállításával felkészítettük a hálózatunkat a biológiai gyógyszerek még hatékonyabb és eredményesebb célba juttatására, a legszélsőségesebb hőmérsékleteken is. Ezek a tapasztalatok nagyban segítik a szolgáltatásunk bővítését.”

 

A hőmérsékleti eltérések végponttól végpontig történő kezelése

A UPS Cold Chain Solutionst kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy a gyógyszeripari vállalatok, egészségügyi szolgáltatók és laboratóriumok számára teljes körű, végponttól végpontig tartó hűtőlánc-szolgáltatást nyújtson. Ezek közé tartozik a tárolás és elosztás, a szállítás, a láthatóság és a minőségbiztosítás is – olvasható a UPS közleményében. E szolgáltatások révén a kritikus termékekkel kapcsolatos összetett igények világszerte kielégíthetők.

A UPS Healthcare a hűtőlánc-logisztikai képességek növelését célzó stratégiája részeként bővíti és egészíti ki hőmérséklet-szabályozott szolgáltatásait, többek között a következőkkel:

– mintegy 36 000 négyzetméternyi hűtő- és fagyasztókamra a UPS létesítményeiben a biológiai készítmények 2 °C-tól akár mínusz 80 °C-ig terjedő tárolására,
– igényekre szabható hőmérséklet-szabályozott csomagolások,
– négy rugalmasan alakítható, hőmérséklet-szabályozott szolgáltatás légi vagy tengeri szállítással,
– a UPS hálózaton belül bárhol, 3 méteres pontossággal rálátást biztosít a szállítmányokra,

A UPS Cold Chain Solutionsről és egyéb a UPS egészségügyi üzletágához kapcsolódó témákról többet megtudhat a www.ups.com/healthcare weboldalon.