fbpx

 „Zöld” fejlesztéseket hajt végre hazánkban a DHL Express

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 29.

Az idei évben strukturális átalakításokat, valamint számos, a fenntartható működéshez kapcsolódó fejlesztést hajt végre a DHL Express, a vezető logisztikai vállalat Express üzletága Magyarországon.

 

Óránként 6000 csomag feldolgozása

A nemzetközi környezet, az erősödő e-kereskedelem, a megrendelők és vásárlók megnövekedett és gyorsan változó igényei folyamatos alkalmazkodást követelnek meg a DHL Express Magyarország Kft.-től. A modern budapesti logisztikai központ a legújabb technológiát képviseli, Magyarországon az expressz cégek közül a legnagyobb, teljesen automatizált, óránként 6000 csomag feldolgozására képes szortírozó rendszerrel működik. Ez versenyelőnyt biztosít és a pandémia idején is biztosította a DHL Express számára a megnövekedett igény gyors és minőségi kiszolgálását.

 

dhl expressz elektromos autó
Húsz elektromos kisautót vásárol a DHL, Budapest belvárosában pedig elektromos bicikli szállít házhoz.

 

Hatékonyabb működés

Az idei évben megvalósuló beruházások nagy része a működési hatékonyság további növelését célozza meg. Két vidéki nagyvárosban, Debrecenben és Győrben kapacitásbővítésre van szükség. Jól megközelíthető, tágas helyen nyílnak meg az új depók, melyek modern csomagszállítási és raktározási szemlélet figyelembevételével kerültek kialakításra, biztosítva a gyors kiszállítást.

 

A csomagautomata hálózat is bővül

A DHL Express hazai beruházásának másik fókuszterülete a zöld megoldásokat célozza meg. Flottabővítés keretében 20 elektromos kisautó megvásárlását indította el a cég, mely első körben a pesti területeket szolgálja ki. Ezen felül a belvárosban hamarosan 3 elektromos bicikli szállítja házhoz a csomagokat. Ezzel párhuzamosan elektromos töltőhálózat is kialakításra kerül. A nagy népszerűségnek örvendő, meglévő csomagautomata hálózat is bővül, hozzájárulva a karbonkibocsátás csökkentéséhez.

A DHL Express 2020-ban elnyerte Magyarországon a Top Employer díjat, a világ vezető munkáltatóinak járó nemzetközi tanúsítványt.  A DHL a világ legnemzetközibb vállalata, különös figyelmet fordít a DHL Express Magyarországon is a befogadó és egyenlő esélyeket biztosító munkahelyi környezet kialakítására. A jelenleg Magyarországon 310 főt foglalkoztató cég idén 100 új munkatárssal bővül – olvasható a vállalat közleményében.

 

Képek forrása: DHL