fbpx

Bravúros munkát végzett a nagy kapacitású targonca

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 30.

Leselejtezett haditechnikai eszközöket vagoníroztak be a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai laktanyájában. A rakodást a 18 tonnás targonca könnyítette meg.

 

Mindössze egy nap alatt elkészült a vagonírozás

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként a Magyar Honvédség leselejtezésre váró buszokat, teherautókat, szállítójárműveket, aggregátorokat és egyéb, honvédelmi célra használatban tartott tárgyakat cserélhette újakra.

 

targonca vagon harci jármű anyagmozgatás
Képek forrása: Magyar Honvédség

 

A nagyobb tömegű inkurrens eszközöket az MH Anyagellátó Raktárbázis tápiószecsői laktanyájába vasúton szállították, ahová május közepén több nagyobb járművet is áthelyeztek az alakulat Újszász utcai telephelyéről – olvasható a honvedelem.hu oldalán. A 18 tonnás targonca biztonsággal megemelte és áthelyezte a buszokat, a háromtengelyes MAN tehergépjárművet és más vontatmányokat a vasúti szerelvényre.

„A feladatban résztvevő katonák és honvédelmi alkalmazottak külön baleset- és munkavédelmi képzést kaptak, és csak ezt követően láthattak neki a vagonírozásnak. A vasúti szerelvényeken – a mindössze egynapos rakodási idő alatt – összesen húsz járművet kellett stabilan és precíz, szinte centiméteres pontossággal elhelyezni, hogy a mátyásföldi telephelytől a tápiószecsői laktanyába biztonsággal megérkezhessenek” – mondta Tomena Gábor őrnagy, szállítmányparancsnok, az MH Anyagellátó Raktárbázis Haditechnikai Raktárának parancsnoka.

 

targonca vagon harci jármű anyagmozgatás
Képek forrása: Magyar Honvédség