fbpx

Ismét visszatértek a magyar utakra a FlixBus egyes járatai

Írta: Csomor Zsolt - 2021 június 13.

A német alapítású FlixBus személyszállító vállalkozás 9 hónap szünet után újra közlekedteti Magyarországon nemzetközi távolsági buszait június 10-től – közölte a társaság kedden.

 

A járványügyi intézkedések enyhítésével bővülnek úti célok

Eleinte a környező fővárosokba, Bécsbe, Zágrábba és Belgrádba indulnak járatok Magyarországról, később a járványügyi intézkedések enyhülésével bővülnek az elérhető úti célok.

A tavalyi tapasztalatok szerint a korlátozások feloldásával a kereslet hamar növekedni kezd – mondta Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője. A közleményben felhívták a figyelmet, hogy az elmúlt évhez hasonlóan a FlixBus járatain továbbra is higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben.

 

flixbus autóbusz fertőtlenítés

 

Az MTI kérdésére a társaság közölte, hogy 2019-ben hazánkban 1,4 millió helyi megállókból induló vagy ide érkező ember fordult meg a FlixBus járatain. A társaság 2020 márciusában felfüggesztette járatainak üzemeltetését Magyarországon, majd júniusban tért vissza a magyar utakra. Június és augusztus között a legtöbb korábban elérhető országba elindultak a buszok. 2020 szeptemberétől aztán megint szünetelt a szolgáltatás, egészen mostanáig.

 

Képek forrása: FlixBus