fbpx

Webáruházi raktártechnológiához is válassza a QLM-et!

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 június 30.

Az e-kereskedelem szárnyalása – nem kis részben a világjárvány okozta, globális „Maradj otthon!” felszólítás hatására – rekordot döntött az elmúlt év végén. Ráadásul a végfogyasztói címzés mellett a beszállítók és üzleti vásárlók közötti B2B is az online vásárlások felé mozdult el. A logisztikai tevékenységeknek – gyárkapun belül és kívül egyaránt – alkalmazkodniuk kell ehhez a trendhez, különben lemaradnak. Ebben tud hatékonyan segíteni meglévő és leendő partnereinek a QLM korszerű megoldásokkal, válaszul az online kereskedelem raktározásának kihívásaira.

 

Gondos tervezés, szakszerű kivitelezés

Az e-kereskedelmi értékesítés éves bővülési üteme már 2019 novembere és 2020 azonos időszaka között Európában átlagosan 34, ezen belül Magyarországon 40 százalékos volt. Iparági jóslatok szerint az elkövetkező 10 évben a házhoz szállítás volumene 80 százalékkal nő, 2025-ben pedig a B2B kereskedelmi interakciók 80 százaléka is digitális csatornákon keresztül zajlik majd.

 

raktár anyagmozgatás szállítópálya
10 éven belül 80 százalékkal nőhet a házhoz szállítás mértéke, amihez hatékony raktártechnológia szükséges

 

A folyamatos innováció révén – például a hatékonyabb tervezés, a csomagolás- és raktártechnika fejlődése, az okosépületek, az elektromos járművekre való átállás és a mesterséges intelligencia alkalmazása által – erősödhet e tevékenységek fenntarthatósága.

 

 

A QLM több mint egy termékszállító cég: gondosan megtervezi és gyorsan, szakszerűen kivitelezi a szükséges – ha kell, lépcsőzetesen bővíthető – raktártechnológiát. Immár több online forgalmazónak szolgáltatnak, tehát mondhatni, hogy ebben az iparágban is otthonosan mozognak. Magyarország piacvezető kisállateledel és -felszerelési webáruházának, a Petissimónak közelmúltban fejlesztett rendszer ékes példája a hatékony és eredményes együttműködésnek.

 

raktár anyagmozgatás szállítópálya

 

Beszéljenek a számok!

A jelenleg 8 (hamarosan 10) környező országot ellátó webshopban jelenleg 40 ember dolgozik azon, hogy a megrendelt csomagok megérkezzenek a vásárlókhoz. A közel 10 ezer négyzetméteres budapesti raktárban több száz márka 7 ezer cikkelemét tárolják. Naponta 1000–1500 (a csúcsokon 2000–2500) megrendelés mellett a belföldi vevőket akár másnapi házhoz szállítással szolgálják ki, a külföldi megrendeléseket 2–3 munkanapon belül teljesítik. Ezt a hatékony munkavégzést a raktárirányítási rendszerük és a raktár infrastrukturális háttere biztosítja. Az elmúlt évben növelték a tárhelykapacitásukat, és optimalizálták a folyamataikat.

A legújabb, félautomata rendszerű raktártechnológia kialakítását megelőző, a QLM szakértői által realizált logisztikai tervezés fő szempontja volt megőrizni, egyben tovább optimalizálni a meglévő raktárfolyamatokat. A megfelelő megoldás a raktári tárolózónákat és a csomagolóállomásokat összekötő automatizált szállítópálya lett, a beépített lift segítségével még az üres komissiózóládák is visszajuttathatók a kiszedési zónákba.

 

raktár anyagmozgatás szállítópálya
A szállítópálya szétosztja a feladatokat az egyes aktív csomagolóállomások között

 

Az új rendszer egyértelműen növelte a raktári dolgozók munkahatékonyságát: míg korábban fejenként 15–20 megrendelést kezeltek óránként, a QLM megoldásával a feldolgozási teljesítmény megduplázódott! Az új csomagolást támogató szállítópálya szétosztja a csomagolási feladatokat az egyes aktív csomagolóállomások között terheltség és a kiszállítási áruk súlyának függvényében, így a csomagolást végző munkatársak képességeit is figyelembe veszi.

A QLM további korszerű megoldásaival a most megálmodott és sikeresen megvalósított félautomata rendszerre épülve a jövőben – a piaci bővüléshez igazodva – akár egy teljesen automatizált működés is megvalósítható a Petissimo raktárában.

 

QLM

 

Képek forrása: QLM