fbpx

Immár országos szintre nőtt a Trans-Sped Akadémia

Írta: Csomor Zsolt - 2021 július 14.

A Trans-Spednél még nem ért véget a tanév: idén is megrendezték az immár országossá bővült Trans-Sped Akadémiát a logisztikai szakképzésben dolgozó pedagógusok részére.

 

emberek kamion pótkocsi

 

Számos területet érintettek az előadók

A Trans-Sped életében évek óta kiemelt helyet foglal el a logisztikai képzés támogatása. A 2018-ban megalapított akadémia célja, hogy a logisztika szakos pedagógusok naprakész információkkal egészíthessék ki a tananyagukat. Ennek érdekében a cégcsoport kollégái gyakorlatias, a mindennapi munkára építkező tananyagokkal támogatják az oktatók munkáját, hiszen mindig szükség van jól képzett és tájékozott szakemberekre a logisztika területén.

Ebben a folyamatban nem szegte a szervezők kedvét a pandémiás helyzet sem, alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez, így az idei évben online keretek között rendezték meg a 3 napos Trans-Sped Akadémiát.

A háromnapos online képzés alatt 12 előadást volt lehetőségük meghallgatni az oktatóknak, az utolsó napi kerekasztal-beszélgetésen pedig megoszthatták egymással is a tapasztalataikat. Komlpex logisztikai szolgáltatóként számos területet érintettek az előadók. Több raktárlogisztikai témájú előadással is készültek a pedagógusok számára: az általános raktári folyamatok mellett megismerhették a használt raktári nyilvántartó rendszert, illetve az autóipari logisztika specialitásairól is hallhattak egy összefoglalót. A Trans-Sped az e-kereskedelemben résztvevő nagyvállalatok logisztikai kihívásaira is megoldásokkal szolgál, így a terület sajátosságairól is tartottak előadást, melyből a fulfillment szolgáltatás működését és előnyeit ismerhette meg a hallgatóság. A digitalizáció szerepe a logisztika területén is egyre hangsúlyosabbá válik. A résztvevők megismerték a Vecturát – a Trans-Sped saját fejlesztésű szoftverét – egy olyan szállítmányozási és fuvarozási folyamatot átfogó rendszert, amely a teljes fuvarszervezési adminisztráció digitalizációját valósítja meg. Emellett több előadás érintette a szállítmányozás és fuvarozás témakörét, melyből néhány kiemelt előadást a Trans-Sped mindenki számára elérhetővé tett a saját YouTube csatornáján – olvasható a Trans-Sped közleményében.

 

Képek forrása: Trans-Sped