fbpx

Környezettudatos bankkártya az OTP-tól

Írta: Csomor Zsolt - 2021 július 15.

Idén júniustól, a magyar piacon elsőként az OTP Bank ügyfelei próbálhatják ki, milyen is egy igazán környezetbarát bankkártyával fizetni. A 85,5 százalékban újrahasznosított műanyagból készült kártyát számlanyitás esetén először a Junior ügyfelek (14-24 évesek) próbálhatják ki a június 1-jétől szeptember 30-ig tartó próbaidőszak alatt.

 

Fenntarthatóság, mint

Az idei évtől az OTP Bank márkastratégiájába is bekerült a fenntarthatóság, mint érték. Ennek érdekében már az elmúlt években is számos digitális fejlesztést történt, például a papírfelhasználás csökkentése érdekében.

 

bankkártya chip
Kép forrása: OTP Bank

 

Az MNB adatai szerint 2021 első negyedévének végén a forgalomban lévő fizetési kártyák száma több mint 9,8 millió volt, ami közel 49 tonna műanyagot jelent. A nemzetközi színtéren már több országban elindult a fizetési eszközök „zöldítése”. Hazánkban azok a Juniorok, akik a júniustól szeptember végéig tartó időszakban nyitnak számlát, már az új kártyát kapják kézhez.

A hitelintézet bízik benne, hogy a tesztidőszakban az újrahasznosított műanyag bankkártya pozitív fogadtatásban részesül, hiszen hosszabb távon – a bankkártyák digitalizálása mellett – a környezetbarát plasztikok szélesebb körű bevezetése jelenthet előremutató megoldást fenntarthatósági szempontból – olvasható az OTP Bank közleményében.