fbpx

Az innovatív fejlesztésű Ecofoil fólia védheti meg a Földet

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 július 20.

Három hónap alatt 125 tonnával kevesebb hulladék került ki összesen azokból a gyárakból és üzemekből, amelyekben már a környezetbarát Ecofoil stretch fóliát használják. Napjainkban Magyarországon egyre több a környezettudatos cégvezető, akik a költséghatékonyság mellett arra is figyelnek, hogy csökkentsék az általuk termelt hulladék mennyiségét.

 

https://www.youtube.com/channel/UC-UlKhD4j-edTNBWHSDgBVQ

 

„Nem akarok még több hulladékot a nagyvilágba küldeni”

Egyre több a hulladék a szárazföldön és a tengerekben, az állatok már a fóliák és a műanyag flakonok között úszkálnak.

 

tengerpart tenger műanyag flakon
Az erdőkben, a kirándulóhelyeken látjuk az eldobott szemetet, amely több 100 év alatt sem bomlik le. A hatékony és környezettudatos megoldásokra égető szükség van az ipari fóliázás terén is.

 

„A stretch fólia közel 30 évvel ezelőtti találmány. Használja az építőipar, az élelmiszeripar, a vegyipar, minden olyan cég, akik gyártanak valamit, és ezeket raklapra is pakolják. Ha szállítani kell A-ból B-be, akkor a raklapon lévő rakományt körbe kell fóliázni, így nem borul szét. 20 éve forgalmazzuk mi is ezeket a hagyományos strech fóliákat, de egy ideje elfogott az a rossz érzés, hogy nem akarok még több hulladékot kiküldeni a nagyvilágba. Éreztem, hogy változás kell, hogy találnunk kell egy olyan fóliát, amivel segíthetünk a Földünknek. Így született meg a környezetbarát stretch fólia ötlete” – mesélte Homolya Péter, az ecofoil.hu kitalálója, alapítója és tulajdonosa.

 

Vékony, mégis rendkívül erős

Az Ecofoil egy innovatív fejlesztés eredménye. Egy 500 mm széles, új generációs, erős, ipari csomagolóanyag. Különleges kialakításának köszönhetően rásimul a raklapokra, a sarkoknál is dupla védelmet nyújt, és akár téglát is lehet vele csomagolni.

 

raklap kő fólia csomagolás
Habár igen vékony, olyan erős, hogy téglát is csomagolhatunk az Ecofoil fóliával

 

Olyan technológiával készült, amit egy éve fejlesztettek ki Németországban: a 10 mikron vastagságot 5 rétegből ragasztják össze, ezért nagyon jól bírja a terhelést. De az erején és a gazdaságosságon túl a legnagyobb előnye, hogy kíméli a környezetet.

„Sajnos még az Ecofoil sem olyan fólia, amit, ha elások a kertben, lebomlik, és egy hét múlva nincs ott semmi. Ez is nagyon nehezen tűnik el a természetből, több száz év kell hozzá, hogy megsemmisüljön. Viszont az a fő előnye – a 30 éve használatban lévő fóliákkal szemben –, hogy ebből sokkal, de sokkal kevesebb kell. Ha valaki a környezetbarát stretch fóliára vált, akkor 60%-kal kevesebb hulladék keletkezik, mert kisebb súlyú fóliát kell felhasználnia” – mondta a cégvezető, aki azt is szeretné elérni, hogy a felhasználók környezettudatosabbak legyenek a csomagolóanyagok terén.

 

fólia csomagolás mérleg hosszabbító
Mindössze 10 mikron vastag, mégis rendkívül erős és rugalmas

 

Egy átlagos cég éves fóliahasználata – a hagyományos fóliából – 5-6 tonna. Ezzel szemben az Ecofoil használata esetén csak 2,4 tonna. Vagyis több mint 3 tonna hulladékot takarít meg azon túl, hogy 10-15%-os pénzügyi megtakarítás is elérhető vele. Itt egy oktatóvideó is segít  megmutatni, hogyan óvjuk a környezetet. Homolya Péter elárulta, hogy amikor kitalálta a környezettudatos brandet, az Ecofoilt, akkor már egy alapítvány létrehozásán is gondolkozott, hogy az újrahasznosítás felé terelje az emberek figyelmét.

 

Golden-Pack Hungary Zrt.

1047 Bp. Baross u. 79-89.

Varga Györgyi
csomagolóanyag optimalizátor
Tel: 0630/ 853 01 98
[email protected]
https://ecofoil.hu/
https://foliaazonnal.hu/