fbpx

Kilencedszer keresik a legjobb kamionsofőrt

Írta: Csomor Zsolt - 2021 szeptember 22.

Szeptember 25-én, a drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján rendezik meg az „5 tengelyen” Családi napot. Ennek keretében a résztvevők együtt szurkolhatnak a kilencedik „5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos verseny 10, döntőbe jutott kamionsofőrjének.

 

Az ország legjobb kamionsofőrje

Az „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny a nehéztehergépjárművezetők közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenye, amelyen nem csupán a gyakorlat, hanem az elméleti felkészültség is nagyon fontos.

 

kamion vezetéstechnikai pálya

 

Itt nem az a kérdés, hogy ki a gyorsabb, hanem az, hogy ki vezeti stabilabban, biztonságosabban azt a kamiont, amin szolgálatot teljesít – ismertette Dittel Gábor, a szervező NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A versenyre minden évben 300-400 kamionsofőr jelentkezik, akik több forduló során mérik össze képességeiket. Az első fordulóban elméleti tudásukról adhatnak számot egy online teszt kitöltésével, a másodikban viszont már gyakorlati feladatsort is végre kell hajtaniuk. A két fordulóból kerül ki az ország 10 legjobb tehergépjármű-vezetője, akik a döntőben különböző nehézségű vezetéstechnikai, biztonságtechnikai és rakománykezelési próbatételek során bizonyíthatják rátermettségüket, hogy kiderüljön, közülük ki az ország legjobb kamionsofőrje.

 

kamion pálya ember kerék hólánc
Képek forrása: NiT Hungary

 

A verseny első helyezettje nettó 2 000 000 forintban részesül, emellett viselheti „A legjobb magyar kamionsofőr 2021” címet – olvasható a NiT Hungary közleményében.

 

Összeállította: Csomor Zsolt