fbpx

Üzenetet küldhetünk a leves csomagolásával

Írta: Csomor Zsolt - 2021 október 02.

A készétel-specialista Saarioinen különleges ötlettel dobja fel leveseinek csomagolását, a Metsä Board segítségével. A prémium minőségű friss szálas kartonokat gyártó finn vállalat online platformot nyitott azok számára, akik valamilyen személyes üzenetet szeretnének megosztani a partnercég levesesdobozain.

 

Akár a környezetvédelemhez is hozzájárulhat

A főleg Valentin nap idején népszerű üzengetés digitális hátterének felépítését a PackageMedia-ra bízták, majd az ő adatbázisukból emelték át a gratulációkat digitális nyomtatásba. A csúcsidőben 400 különböző üdvözlet jelent meg az egész országban terített levesek csomagolásán.

 

karton doboz csomagolás leves ár címke
Kép forrása: Large Format Review

 

A csomagolóipar digitalizációja ma már többet jelent a nyomtatástechnológiánál: arra is alkalmas, hogy összefűzzük a digitális és a fizikai világot a mindennapi csomagolásokon, ahogy azt a játékiparban szokás – magyarázta Mauri Reinilä, a PackageMedia ügyvezető igazgatója. A digitális megoldások persze a fizikai terméket forgalmazó vállalatok számára ugyanúgy hasznosak, hiszen nemcsak hatékonyabb, hanem jóval fenntarthatóbb módon dolgozhatnak.

A szakember szerint az a legjobb, ha a csomagolás valamilyen élményt, személyes emléket hordoz a vásárló számára, mert közvetett módon visszaszorítja a hulladék mennyiségét az is, ha az emberek a hozzáadott érzelmi érték – például egy szép üzenet vagy gyűjtői szándék – miatt megtartják azt – olvasható a Large Format Review oldalán és a Sign&Display fordításában.