fbpx

Átlépte a határt a Continest mobil lőtérkonténere

Írta: Csomor Zsolt - 2021 október 11.

A Szlovéniában megrendezett SOBRA nemzetközi védelmi ipari konferencián és kiállításon debütált először nemzetközi piacon az összecsukható konténertechnológiával foglalkozó Continest Technologies Zrt. egyedi fejlesztésű, telepíthető mobil lőtérkonténere. A Magyar Honvédség Modernizációs Intézetével közös kutatási-fejlesztési projektként megvalósult mobil lőtérrendszert a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség szervezésében kialakított magyar standon tekinthették meg a látogatók.

 

Biztonságos körülményt nyújt a lőgyakorlatok számára

A telepíthető mobil katonai lőtérrendszert a magyar közönség először a kecskeméti repülőnap keretében láthatta.

 

fegyver televízió monitor emberek épület
Képek forrása: Continest

 

Az innovatív, 360 fokban körbe páncélozott, hangszigetelt, speciális hangelnyelő falszerkezettel és speciális gurulatmentesítő megoldással ellátott lőtérkonténer biztonságos körülmények között nyújt lehetőséget a legtöbb kézi lőfegyverrel végrehajtható lőgyakorlatok elvégzéséhez. A fejlesztés a Continest összecsukható, skálázható konténertechnológiájára épül, így például gazdaságosan szállítható és modularitása is kiemelkedő.

 

konténer fa villanyoszlop

 

A Magyar Honvédség új mobil lőkonténerét ezt követően három napon keresztül több ezer látogató tekinthette meg a szlovéniai Gornja Radgona városában megrendezett nemzetközi kiállításon.

Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi védelmi ipari konferencián és kiállításon 11 ország mintegy 110 kiállítója vett részt, az eseményt pedig mintegy 20 ezer ember látogatta meg – olvasható a Continest közleményében.

 

konténer targonca ember épület teherautó