fbpx

Ha már tele címkével a padlás…

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 október 16.

Nincs többé fölöslegesen előrenyomtatott, értékes raktárterületet foglaló címkekészlet, nem kell leállni a gyártással az időben megrendelt címke mennyiségének késedelmes szállítása miatt – a ColorWorks termékek a szükséges mennyiségben és a megfelelő időben végzik el a nyomtatást.

 

Epson csomagolás

 

Megfelelő időben, csak a szükséges mennyiségű címkeelőállítás

Gyártástól, a kiskereskedelmen és a logisztikán át, az egészségügyig számos ágazatban merül fel problémaként, hogy sokféle, de kategóriánként kis- és közepes mennyiségű terméket kell egyedi címkékkel ellátni. Ráadásul „ha módosul egy jogszabály, változtatni kell a címkéket, ami azzal jár, hogy a nyomdában cserélni kell a kliséket, ami meglehetősen költséges” – véli Mayer Edina, a PME Vonalkód ügyvezető igazgatója. Szintén nehézkes és kézimunkaigényes a gyártás azoknál a cikkeknél, amelyeken az előre és nagy mennyiségben kinyomtatott címkékre utólag kell bélyegzővel vagy más eszközzel feltüntetni a gyártás dátumát.

A címkék előre nyomtatásának számos hátulütője van: a nyomdák csak bizonyos darabszám felett vállalkoznak rá, az elkészült mennyiségeket tárolni kell, szükség szerint a fentebb leírt módokon korrigálni, illetve kidobni, ha olyan változás történik, amely miatt a készlet megmaradó része használhatatlanná válik. Kézenfekvő megoldást egy olyan gép jelenthet, amely a megfelelő időben és a szükséges mennyiségben képes előállítani a címkét. „A ColorWorks termékek nem csupán a kellő rugalmasságot biztosítják, hanem a készletgazdálkodást, a termékazonosítást is javítják, ezáltal minőségi ugrás érhető el az ügyfélkiszolgálásban” – mondja Flórián Medárd, az Epson termékmenedzsere. „A folyamatok felgyorsulnak, a dolgok leegyszerűsödnek: aki megvette, imádja a gépeket” – idézi a hozzá beérkező ügyfélvéleményeket Mayer Edina. Vannak olyan cégek is, ahol egy teljes munkaidős pozíció szabadult fel, ami fordítható hasznosabb és fontosabb feladatokra azóta, hogy így nyomtatják a címkéket.

A PME Vonalkód ügyvezetője szerint ráadásul a felhasználók az olyan kiegészítőkre is nyitottak, mint a külső tekercselő, a hátsó bevezető vagy az automatikus címkéző, hiszen az automatizáltabb folyamatok révén is javítani tudják működésük hatékonyságát. A ColorWorks C6000 sorozat, a C6500 sorozat, a C7500 sorozat, a C3500 és a C831 ugyanakkor azoknak a vállalatoknak is ideális választás, amelyek a legújabb GHS (Globally HarmonisedSystem) szabványnak megfelelő vegyszercímkéket használják. A tintasugaras nyomtatókkal igény szerint készített színes címkék a hagyományos hőalapú felülnyomtatás problémáit is kiküszöbölik. A kívánt mennyiségben és kiváló minőségben, testreszabottan lehet címkéket, jegyeket és feliratokat előállítani késedelem, megszakítás, hulladék vagy kényelmetlenség nélkül.

És az árban sem kell feltétlenül kompromisszumot kötni: ifj. HajdúTamás, a Speciál-Mix ügyvezetője szerint ezzel az eljárással a nyomdában vásároltnál olcsóbban lehet előállítani egy címkét.

 

https://www.epson.hu/colorworks

Epson logó