fbpx

EVOLUTION SoniXs MS-6-H pántológép nagyméretű csomagokhoz

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 október 26.

Az új EVOLUTION SoniXs MS-6-H az ultrahangos technológiánk megérkezésének mérföldköve a vízszintes pántológépek életében. Az EVOLUTION SoniXs MS-6-H az EVOLUTION RO-MS-4H utódja: háromszorosan pántol akár 180 csomagot óránként.

 

Vezető pozíció a pántológépek területén

A MOSCA GmbH kiváló minőségű pántológépek, pántolóanyagok és olyan biztonsági rendszerek rendszerszállítója, fejlesztője és gyártója, amelyek professzionális és ipari felhasználású árukat szállítanak. A gépportfólió a széles alkalmazási körű univerzális eszközöktől a teljesen automatizált, nagy teljesítményű gépekig terjed, amelyek bármely magasabb szintű automatizálási sorba integrálhatók. A MOSCA PP-ből és PET-ből gyárt pántolóanyagot Európa egyik legmodernebb üzemében. A MOSCA nemzetközi kereskedelmi, szolgáltatási és tanácsadó hálózata lehetővé teszi az ügyfelek globális kiszolgálását. Az 1966-ban alapított családi vállalkozás Waldbrunnban (Németország) található, és 19 országban van jelen 26 irodával és hat gyártóüzemmel Németországban, Malajziában, Kanadában és az USA-ban. A vállalat több mint 1 000 alkalmazottat foglalkoztat. A pántolószakértők folyamatos, új fejlesztésekkel több mint 55 éve tartják minőségi és technológiai vezető szerepüket a pántolószektorban. További információ a MOSCA GmbH webhelyén található.

 

Egyik legfontosabb kihívás a különböző termékmagasság

Az új EVOLUTION SoniXs MS-6-H az ultrahangos technológiánk megérkezésének mérföldköve a vízszintes pántológépek életében. Az EVOLUTION SoniXs MS-6-H az EVOLUTION RO-MS-4H utódja: háromszorosan pántol akár 180 csomagot óránként. Ez a gép gyakorlatilag zajmentes és energiahatékony, minimális karbantartási igénnyel. A csúcskategóriás gép premierje nagy érdeklődésre tartott számot az Interpack kiállításon is.

 

EVOLUTION SoniXs MS-6-H vízszintes pántológép
EVOLUTION SoniXs MS-6-H vízszintes pántológép, szabadon állítható vízszintes kerettel

 

A bútor- és háztartási cikkgyártók elsősorban pántokkal védik a hullámkartonba vagy más szállítási anyagba csomagolt termékeiket. A feldolgozási sebesség mellett a csomagok szállításra való előkészítésének egyik legfontosabb kihívása a különböző termékmagasság. Az EVOLUTION SoniXs MS-6-H mindkét problémát könnyedén megoldja. Akár tíz, egyedileg programozható beállítás biztosítja a széles termékskála biztonságos pántolását, a kezelő egyszerűen kiválaszt egy programot az érintőpanelen. Alternatív megoldásként az EVOLUTION SoniXs MS-6-H érzékelője megméri a termék magasságát. A gép ezután automatikusan átpántolja a termékeket az ügyfél által beállított paraméterek alapján.  A SoniXs az oldalsó hegesztőegysége és az elektromechanikus alkatrészek minimális elhasználódásának köszönhetően zavartalan, megbízható működést biztosít még nagy ciklusszám mellett is.

 

Maximális elérhetőség és hatékonyság

„Ügyfeleink mindig a tökéletesen működő pántológépeket keresik. Egy meghibásodás potenciálisan leállíthatja a teljes termelést” – magyarázza Christian Zwieb, a Mosca projekt- és termékmenedzsment vezetője. „Az EVOLUTION SoniXs MS-6-H maximális elérhetőséget és hatékonyságot garantál.” A pántológépet szoros együttműködésben fejlesztettük ki a Hacker GmbH és Co. KG céggel, ahol a termék már használatban van. „Nagyon elégedettek vagyunk a gépek minőségével és a MOSCA-val való együttműködéssel” – mondja Friedbernd Bartels, műszaki projektvezető.

 

MOSCA GmbH

 

Horizontális pántolás a különböző méretű termékekhez

Az EVOLUTION SoniXs MS-6-H egy horizontális pántológép, szabadon állítható vízszintes kerettel. Jelenleg 1 000 x 1 000 mm és 1 40 0x 1 400 mm közötti méretekre beállítható termék kapható. A legfeljebb 2,3 méter magas csomagok a keret alá kerülnek elhelyezésre, kiegészítő védő kartonpapírral vagy anélkül, az ügyfél saját, vagy a Mosca specifikus anyagmozgató technikáját alkalmazva. Nincs szükség arra, hogy a termék tökéletesen illeszkedjen a hegesztőegységhez, mert a keret vízszintesen állítható, és kiváló pántolási eredményt biztosít. A függőleges feldolgozási sebesség körülbelül egy méter másodpercenként. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy óránként akár 180 terméket is háromszorosan pántoljanak. Mivel a csomag igen közel van az oldalsó hegesztőegységhez, az EVOLUTION SoniXs MS-6-H a legerősebb rögzítést tudja biztosítani.

 

SoniXs ultrahangos technológia az ’wear-free’ pántoláshoz

Az EVOLUTION SoniXs MS-6-H nagy teljesítményű működésre lett tervezve. Az ’wear-free’, brushless közvetlen hajtóegységek mellett a MOSCA által tervezett SoniXs ultrahangos technológia biztosítja a gép hibátlan és ’wear-free’ működését. Az ultrahangos hegesztőegység nem igényel hevítést, ami időt és pénzt takarít meg, és mivel nincs felesleges maradvány, a tisztítási idő minimálisra csökken. Az ultrahangos technológia magas hegesztési szilárdságot is biztosít, amely különösen fontos a nehéz súlyú termékeknél.

 

 

Egyszerű kezelés és a gyártósorokba való integrálás

A felhasználók intuitív módon kezelik az EVOLUTION SoniXs MS-6-H gépet a Siemens érintőpanelen keresztül, amely a gép ábráját jeleníti meg. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy válasszon egy pántoló programot, és beállítsa a paramétereket. A moduláris felépítésnek köszönhetően az EVOLUTION termékcsalád összes SoniXs gépe ugyanazokat az alapvető alkatrészeket használja, beleértve az ultrahangos hegesztőegységet. Ez lehetővé teszi ugyanazon cserealkatrészek használatát a különböző pántológépeken.

Az EVOLUTION SoniXs MS-6-H beépíthető az ügyfél meglévő anyagmozgató rendszerébe. Emellett opcionális, eredeti berendezés-gyártású anyagmozgató rendszereket is kínálunk, amelyek optimalizálhatók az ügyfelek egyedi igényeinek kielégítésére. A nyílt adat interface-ek lehetővé teszik az EVOLUTION SoniXs MS-6-H csatlakoztatását más gépekhez az ügyfél hálózatán belül, és működtetését egy központi vezérlőállomáson keresztül. Ha a gép hálózati kábelen keresztül csatlakozik az ügyfél informatikai rendszeréhez, szakembereink távolról is szervizelhetik a gépet a lehetséges problémák távoli diagnosztizálásával. Az EVOLUTION SoniXs MS-6-H az EVOLUTION SoniXs MS-6 gépet egészíti ki, melyet szintén csúcskategóriás használatra terveztek, és az oldalsó hegesztőegységnek köszönhetően függőlegesen pántolja a nehéz csomagokat. Teljes mértékben beépíthető a gyártósorokba is.

 

MOSCA GmbH