fbpx

Cégfelvásárlással tör babérokra a HYUNDAI

Írta: Csomor Zsolt - 2021 december 07.

A Doosan Infracore augusztusi felvásárlását követően a Hyundai Heavy Industries Group egy köztes holdingvállalatot hozott létre, a Hyundai Genuinet. A Doosan Infracore a Hyundai-Doosan Infracore nevet kapta. A Hyundai Genuine célja, hogy 2025-re a globális top 5 építőipari gépgyártó közé kerüljön. A Hyundai Construction Equipment magyarországi márkaképviseletét az AXIÁL Kft. látja el.

 

Hyundai Genuine

A Hyundai Construction Equipment (HCE) és a Hyundai-Doosan Infracore a jövőben testvérvállalatként versenyeznek a globális piacon. A Hyundai Genuine mindkét üzletágnak támogatást nyújt, miközben maximalizálja a kettő között rendelkezésre álló szinergiákat:

  • A Hyundai Construction Equipment (HCE) és a Hyundai-Doosan Infracore a globális piacon való versenyzés érdekében a technológiai szinergiák az integrált kotró- és kerekes rakodógép-platformok közös fejlesztésével kezdődnek.
  • Hidrogénmotorok kifejlesztése építőipari gépekhez a K+F-t egyesítik a technológiai fejlesztés előmozdítása érdekében.
  • További befektetések az M&A, az induló vállalkozások, az automatizálás és a villamosítás területén.

 

rakodógép markoló épület szín

 

Együtt erősebbek

A Hyundai Genuine célja, hogy 2025-re a globális top 5 építőipari gépgyártó közé kerüljön, és a globális piacok 5%-át megszerezze. Ezt kezdetben az integrált kotró- és kerekes rakodóplatformok kifejlesztésével kívánják elérni, amelyeket mindkét vállalat használ majd. A két gyártó üzletág egyesíti kutatási és fejlesztési erőfeszítéseit a technológiai versenyképesség növelésének érdekében, míg az értékesítési erőt a kölcsönösen egymást kiegészítő gépkínálat révén növelik.

 

Egy fényesebb jövő felé

A jövőre nézve növelik az új befektetéseket a következő generációs üzleti tevékenységek biztosítása érdekében. A tervek között szerepel az építőipari gépek hidrogénmotorjainak fejlesztése, további fúziók és felvásárlások, induló vállalkozásokba való befektetés, valamint az ipar és az egyetemek közötti szorosabb együttműködés, hogy piacvezető szakértelmet alakítsanak ki az automatizálás és a villamosítás területén.

 

márkajelzés hyundai
Képek forrása: Hyundai

 

A Hyundai Heavy Industries Group elnöke, Kwon Oh-gap megfogadta, hogy az építőipari berendezések üzletágát a csoport egyik fő ágazatává fejleszti, és ezt a döntést további csoportszintű befektetésekkel támogatja.

A HCEE több mint 30 országban hozzávetőleg 140 kereskedőből álló hálózaton keresztül értékesíti termékeit: magyarországi márkaképviseletét az AXIÁL Kft. látja el.

 

Összeállította: Csomor Zsolt