fbpx

Új raktárépületet avatott a Ghibli

Írta: Csomor Zsolt - 2021 december 12.

A CTPark Vecsés logisztikai parkban került átadásra a hazai Ghibli cégcsoport új, 19 000 négyzetméteres logisztikai raktára. A CTP az idei évben kezdte fejleszteni új logisztikai parkját Vecsésen, amelynek része-ként a Ghibli által bérelt épület még az idén elkészül.

 

Jelentősen bővült a Ghibli raktározási kapacitása

Az 1996-ban alapított, komplex logisztikai szolgáltatásokat nyújtó Ghibli cégcsoport a CTPark Vecsés logisztikai parkot választotta új, 19 000 négyzetméteres raktárának bázisául. A beruházás révén – amelynek megvalósítása idén kezdődött – a CTPark Vecsés újonnan kialakított logisztikai parkja közel 90 000 négyzetméter bérelhető területet nyújt. Az új raktárépület átadása decemberben történt meg, így az év végén már meg is kezdődhetett a működés az új központban.

 

raktár épület autópálya út
Kép forrása: CTP

 

A CTPark Vecsés Budapest déli felén, közvetlenül az M0-s autópálya mentén fekszik, közel a repülőtérhez, a belvároshoz, valamint az M4 és M5 autópályákhoz. A három épületet magában foglaló logisztikai park első fázisának kivitelezése 2021 elején kezdődött. Az épületek mindegyike BREEAM szabványok szerint épül, és átadáskor „Excellent” minősítéssel rendelkezik majd.

A CTP Európa 5 legnagyobb ipariingatlan-fejlesztőjének egyike, és Közép-Kelet-Európa legnagyobb ingatlanfejlesztője. 9 országban rendelkezik érdekeltséggel, és több mint 7,1 millió négyzetméter alapterületű logisztikai ingatlant üzemeltet. A vállalat által kezelt ingatlanportfólió mérete 2023 végéig várhatóan eléri a 10 millió négyzetmétert.

 

Összeállította: Csomor Zsolt