fbpx

A kecskeméti telep az egyik legnagyobb befektetése a cégnek

Írta: Barna Ferenc - 2021 december 25.

A 16 millió euró összegű magyarországi beruházás legjelentősebb eleme a kecskeméti telephelyet érinti, itt csaknem kilencezer négyzetméterrel bővült a gyártókapacitás, köszönhetően a zöldmezős beruházásban felépített logisztikai csarnoknak.

 

Logisztika, raktár, hölgyA kecskeméti egység logisztikai csarnokkal is bővült (Fotó: SMP)

 

Mintegy 16 millió eurós beruházás

Motherson cégcsoport fejlesztette győri, mosonmagyaróvári, mosonszolnoki és túrkevei telephelyeit, kecskeméti gyáregységét pedig új csarnokkal bővítette az indiai tulajdonú autóipari beszállító a magyar kormány támogatásával – tudtuk meg cég közeleményéből.

A cégcsoporthoz tartozó Samvardhana Motherson Peguform (SMP) kecskeméti gyáregységének területén felépült új csarnok átadásán Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a cégcsoport hat beruházást valósított meg az elmúlt tizenkét évben Magyarországon, amelyből öt termelő egység, az egyik legfontosabb pedig a most átadott kecskeméti csarnok.

Vivek Chaand Seghal, a Motherson cégcsoport elnöke felidézte: a kezdeti évek kedvező tapasztalatai alapján döntött úgy a cégvezetés, hogy tovább bővíti magyarországi tevékenységét. 2017-ben avatták fel a kecskeméti telephelyet, amely az egyik legnagyobb befektetése a vállalatnak és jelentős logisztikai feladatokat lát el a cég életében.

Kecskemét egyébként is kedvelt az autógyártók körében.

A SMP tájékoztatása szerint a 16 millió euró összegű magyarországi beruházás legjelentősebb eleme a kecskeméti telephelyet érinti, itt csaknem kilencezer négyzetméterrel bővült a gyártókapacitás, köszönhetően a zöldmezős beruházásban felépített logisztikai csarnoknak.

 

Az 1975-ben alapított vállalat mára a világ egyik legdinamikusabban fejlődő autóipari alkatrészgyártója

Üzleti portfóliója a termékek széles körét öleli fel: vezetőfülkék, lökhárítóborítások, visszapillantó tükrök, kamerarendszerek, világító rendszerek, külső és belső kárpitozás, kábelrendszerek, légkondicionáló rendszerek és terepjáró vezetőfülkék.

A cégcsoport emellett hűtőrendszereket, megmunkált és zsugorított fém alkatrészeket, elasztomer összetevőket, vágószerszámokat, fém bevonatokat és fröccsöntő szerszámokat is gyárt, valamint teljes körű informatikai szolgáltatásokat (IT) és tervező mérnökségi szolgáltatásokat is nyújt különféle ipari szegmensek részére.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc