13% is több tíz tonnányi anyag-megtakarítást jelent

Tizenhárom százalékkal csökkentette az alumínium italdobozok súlyát a Coca-Cola Magyarország, így 2020-tól éves szinten közel 170 tonnával kevesebb alumíniumot használ fel, jelentősen csökkentve a gyártás és a szállítás során fellépő környezeti terhelést, s ezzel a vállalat teljes ökológiai lábnyomát is.

A vállalat a dobozok súlyát csökkentő fejlesztéssel párhuzamosan még a tavalyi évben megkezdte a kiszállítás során alkalmazott raklapfólia felhasználásának kiváltását is, aminek eredményeképpen ebből az anyagból az idei évben már 43 tonnával kevesebbet használ fel. Az alumínium dobozok súlycsökkentése és a raklapfólia-felhasználás mérséklése révén a kiszállított mennyiség súlya éves szinten bő 210 tonnával csökken. Továbbá a kevesebb anyag a szállítás közben is kevesebb energiát igényel, vagyis a cég csökkenti környezeti terhelését. A cég szeretné jövőre a négy- és hatdobozos kiszerelések műanyag csomagolását innovatív kartonpapír-alapúra cserélni.

Ezeket olvasta már?

A jogi szabályzás és a logisztikai feltételek együtt teszik lehetővé, hogy a fogyasztóknak legyen módja valóban a megfelelő hulladék-elhelyezésre.
Újrahasznosított csomagolásba fektet a Coca-Cola
Újrahasznosított tengeri hulladékból és papírból készülhet a holnap Coca-Cola palackja
Fókuszban a fenntarthatóság
Az utóbbi évtized meghatározó trendje az iparágban a környezet- és egészségtudatosság, a csomagolásban is a fenntartható megoldások a legkeresettebbek.
Magyar logisztikai megoldások alumíniumból
Az alumínium-alapanyag előnye elsősorban az, hogy a belőle készült termékek könnyen tisztíthatóak, fajlagosan könnyűek, és ugyanakkor nem rozsdásodnak.