Az IKEA célkitűzései a környezetvédelemért

A svéd lakberendezési vállalat a napokban jelentette be főbb, fenntarthatósággal kapcsolatos vállalásait:


(Forrás: IKEA)

Az IKEA összes termékét az új, körkörös gazdaság (egyszeri fogyasztás helyett többszöri használatra tervezett) előírásainak megfelelően fogja fejleszteni, hogy 2030-ra kizárólag megújuló és újrahasznosított anyagokból készített termékeket értékesítsen. Kevesebb alkatrész, egyszerűbb össze- és szétszerelhetőség: A svéd lakberendezési vállalat jelenleg azon dolgozik, hogy könnyebbé tegye az emberek számára, hogy a termékeket hazavigyék, azokat hosszú ideig használják, ugyanakkor tovább is tudják majd adni őket, ha megválnának tőlük.

Nincs több egyszer használatos műanyag: az IKEA kínálata 2020-tól semmilyen egyszer használatos műanyag terméket nem tartalmaz, valamint nem használják majd azokat a dolgozói kantinban, sem az áruházi éttermekben.

Az áruházlánc továbbá csökkenteni kívánja az üvegházhatású gázok kibocsátását és csökkenteni az IKEA teljes ökológiai lábnyomát átlagosan 70 százalékkal egy-egy termék előállítása esetén, így kevesebb vizet, energiát és vegyszert szükséges használni.

Továbbá 2025-re célul tűzték ki, hogy az IKEA házhozszállítása zéró károsanyag kibocsátású legyen és minden IKEA piacon elérhetővé váljanak az otthoni napelem megoldások.

Hirdetés
(Írisz) Kardex

Ezeket olvasta már?

Az alumíniumdoboz csomagolás végtelenszer újrahasznosítható.
Napelemparkot avatott a Fővárosi Vízművek
Az új napelempark 220 kilowatt energia-előállítási kapacitással rendelkezik.
Tudni akarja, merre tart a szakma?
A CSAOSZ már hagyományosan nívós konferenciája számos érdekes témakörrel foglalkozik.
A Continental, a Michelin és a Smag egy közös célért
A három vállalat együttműködésének célja a természetes gumi iparág fenntarthatóbbá tétele.