Az L-Mobile Hungary és a Saint-Gobain Rigips nyerte el a Kelet-Közép-Európai Logisztikai Kiválósági Díjat

A közelmúltban ért véget Kelet-Közép-Európa logisztikai és ellátásilánc-menedzsment döntéshozóinak legrangosabb üzleti kapcsolatépítő rendezvénye, a TRANSLOG Connect Kongresszus. Ünnepélyes keretek között hetedik alkalommal adták át a Kelet-Közép-Európai Logisztikai Kiválósági Díjat a beérkezett projektek innovativitása, adaptálhatósága, fenntarthatósága és költséghatékonysága alapján.

A kiemelkedő logisztikai és ellátásilánc-megoldásokat elismerő díj célja, hogy – többek közt számos publicisztikán keresztül – hívja fel a figyelmet a már működő raktározási, logisztikai és ellátásilánc-menedzsmentet támogató megoldásokra, illetve vállalkozásokra, valamint ösztönözze az iparág szakembereit további fejlesztések kidolgozására és bemutatására.


Balról jobbra: Pető Vendel, a Thyssenkrupp IT specialistája, Szoboszlay András, az L-Mobile értékesítési vezetője, Prof. Sebastian Kummer, a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem Szállítmányozási és Logisztikai Intézetének vezetője, Günter Kowald, a Saint-Gobain Rigips Austria export- és ellátásilánc-igazgatója, Robert Stieg, a Saint-Gobain Rigips Austria logisztikai menedzsere

A kategóriagyőzteseknek a szakmai elismerésen túl lehetőségük nyílt díjazott projektjüket bemutatni a régió 17 országából érkező közel 500 fős szakmai grémiumnak. Az előadás nemcsak növelte megoldásuk láthatóságát, de közvetlenül válaszolhattak a hallgatóságtól érkező számos szakmai kérdésre is. A szervező TEG több mint 40 nemzetközi partnerén keresztül szintén támogatja a díjnyertes megoldásokat.

KIVÁLÓ RAKTÁROZÁST TÁMOGATÓ MEGOLDÁS

A szolgáltató-kategóriában a L-Mobile Hungary Kft. vehette át a rangos elismerést szoftvermegoldásáért. A cég az Ipar 4.0-s megoldások elismert hazai és nemzetközi szakértője, alapításától kezdve a logisztikához, gyártáshoz, szervizhez kapcsolódó, főként olyan mobil alkalmazásokat fejleszt, melyek az adott ügyfél ERP-rendszerével összekapcsolva valós időben segítik a terepen dolgozó munkatársak adatrögzítő és lekérdező tevékenységét.

Az L-mobile Hungary fejlesztése, a Yard/Dock Management Solution, az objektumok fizikai nyomon követése mellett képes az ehhez kapcsolódó adatvizualizációra is. A rendszer elvégzi a feladatok automatizált tervezését, figyelembe veszi a rakodó állomások aktuális foglaltsági állapotát és az adott objektumra kiadott feladatok sorrendjét. Bluetooth Low Energy (BLE) technológiára épülő helymeghatározó rendszer is használható a pozicionálásra, amennyiben a beltéri helymeghatározáshoz GPS nem alkalmazható.

Az L-Mobile megoldásával a rakodóhelyek kihasználtsága nagyban javítható, az információ áramlás az adott telephelyen belül könnyebb, átláthatóbb és gyorsabb. A papíralapú munkavégzés teljes mértékben kiváltható, így összességében nagyobb hatékonyság érhető el kisebb költségráfordítással.

Az L-mobile fent említett Yard Management megoldása került bevezetése a Thyssenkrupp Ferroglobus Zrt-nél.

TÖKÉLETESEN IDŐZÍTETT SZÁLLÍTÁS

A gyártó-kategóriában az ausztriai Saint-Gobain Rigips nyerte el a legkiválóbb gyártói megoldásért járó díjat az időkihasználást maximalizáló alkalmazásáért. Az építőanyag-ipar egyik vezető vállalataként teljes mértékben átszervezte az ellátási láncot annak érdekében, hogy megfeleljen a vevői és szállítói szükségleteknek.

A nyertes projekt egy teljesen integrált információs rendszer, amely magában foglalja a berakodóablak ütemezését, az útvonal nyomon követését és az ETA-információkat (becsült érkezési idő). Az egész ellátási láncot így valós időben kísérheti figyelemmel minden, az anyagmozgatásban érintett fél; a beszállító, a fuvarozó és a vevő egyaránt.

A megoldással a Rigips gondoskodik arról, hogy ügyfeleik kiszámítható, átlátható és valós idejű információkhoz jussanak, ami közel 99,98%-os időben történő szállítást tesz lehetővé, így megrendelőik várakozási ideje közel 0%-ra csökken. A rendszer előnye a rövidebb betöltési és várakozási idő mellett a pontos információ a rakomány megérkezéséről, mellyel a kipakolás megszervezése is lényegesen könnyebb, és számos ponton jelentős költségmegtakarítás érhető el.

A TRANSLOG Connect Kongresszus 2018 novemberében is várja a szakma vezető döntéshozóit és jövőorientált megoldásait, hogy tovább bővítse kelet-közép-európai szakmai közösségét. Legyen Ön is részese 2018-ban!

Bővebben a rendezvényről itt olvashat: http://www.translogconnect.eu.

Hirdetés
(Írisz) Kardex

Ezeket olvasta már?

FramePick 4 Wholesale – a rendelések feldolgozásának gyorsítása érdekében
A FramePick 4 Wholesale ötvözi a Kardex LR 35 raktári modulok sebességét, a put-to-light technológia hatékonyságát és a komissiózókocsik kényelmét.
Az érdeklődő cégek 2019. október 31-ig kedvezményes helydíjakon foglalhatnak.
Közeledik az év Supply Chain eseménye: az MLBKT 27. Kongresszusa!
DIGITÁLIS LÁNCREAKCIÓK: 2019. november 13-15.
Új raktárbázisba költözött a MediaMarkt a BILK területén
A MediaMarkt több mint 20 ezer négyzetméteres raktárcsarnokba költözött.