Hirdetés
(Timi) SIRHA

Csomagkézbesítés robottal

Agility Robotics nevű startup cég évek óta foglalkozik robotok fejlesztésével, és úgy tűnik, megindulhat a gyártás is. Az első körben elkészült 6 darab robotból kettőt meg is vett a Ford.


Forrás:Agility Robotics

A kisméretű felnőttnek megfelelő nagyságú Digit nevű robot mintegy 20 kilogrammnyi terhet képes szállítani, s szenzorainak és a fejlett algoritmusoknak köszönhetően célba juttatni.

Az akkumulátorok és a szenzorok fejlődésével megindult, ami már régen várható: a Digihez hasonló segítők egyre több területen jelennek meg. Kiválóan használhatók lesznek például beltéri használatra raktárakban, esetleg konténerekben, gyári munkára és olyan helyeken végzett munkafeladatokra, ami az emberek számára különösen veszélyes. Alkalmazhatók továbbá a városi infrastruktúra felügyelésében is például pályaudvarokon és közintézményekben. Hadászati célra és hadseregek számára viszont nem értékesítik már etikai okokból sem, nyilatkozta a cég vezérigazgatója Damion Shelton.

A Digit kezdetben csak kis mennyiségben és nagyon nagy körültekintéssel volt gyártható, ezért az első szakaszban csupán 6 darab készült, s idén még néhány tucat gyártása lehetséges. A termelés néhány éven belül is csak duplázódhat, olvasható a nuus.hu oldalán.

Ezeket olvasta már?

Csomagkézbesítés robottal
Egyre több területen jelenhetnek meg a Digihez hasonló robotok.
Pályakezdő vagy? Várnak a DACHSER-nél!
A gyakornoki program után álláslehetőséget biztosít a cég!
Helyi 5G hálózatokat hoz létre a Bosch
A jövő gyárainak megteremtésében úttörő szerepet játszanak a saját, helyi 5G-hálózatok.
A Wareh.com lett a legígéretesebb logisztikai startup
A HyperLOG konferencia logisztikai startup versenyének győztese 6000 eurós csekket kapott.