Csomagoljunk környezettudatosan!

A STARFOL Plusz Kft. számára rendkívül fontos bolygónk megóvása, ezért amellett hogy biológiailag lebomló csomagolószereket is gyártanak, környezettudatosságra oktatják az óvodásokat és a kisiskolásokat.

A csomagolóanyag készülhet fosszilis olajszármazékból, valamint biológiai alapanyagokból. A STARFOL Plusz Kft. csomagolástechnikai vállalat főként a catering szektor számára kínál biológiailag lebomló, s komposztálható termékeket.

A YAMA komposztálható termékcsalád kiváló minőségű, esztétikus megjelenésű, s kíméli a környezetet. A termékcsaládban található pálmalevél, cukornád, PLA (tejsav polimerizátum), CPLA, papír, fa és növényi keményítő alapanyag egyaránt, ismertette Laczi Brigitta, a STARFOL Plusz Kft. általános menedzsere, aki a Sirha Budapest szakkiállításon megrendezett Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség konferenciáján tartott előadást.

A pálmalevélből készült tálalóedények a fáról lehulló levelekből készülnek, amit korábban nem tudtak hasznosítani. A rendkívül szép cukornád melléktermékből készült tálalótermékeket igen kedveli a vendéglátóipar: egy cukornád szálból akár 50 darab kis tálalóedény is készülhet. A PLA termékek ránézésre megtévesztően hasonlítanak a hagyományos műanyag társukhoz, viszont csak 40 °C-ig bírja a hőt. A PLA továbbfejlesztett alternatívája a CPLA, ami már 80-85 °C-ig hőálló. A papír sütőformák sütésre, szállításra és tálalásra egyaránt alkalmasak, sokféle formában és méretben megvásárolhatók.

A környezettudatosság a jövő befektetése: gondoljuk újra, csökkentsük a felhasználást és keressük a biológiailag lebomlót!

Ezeket olvasta már?

„Együnk” kevesebb csomagolást!
A kis kiszerelésű termékekre gyakran szigorúbb minőségi követelmény vonatkozik, mint a nagyobbakéra.
DorPack mélyhúzó csomagológép – hazánkban egyedülálló
A DorPack síkfóliás mélyhúzó csomagológépek védőgázos változatával nagyban hosszabbíthatja az élelmiszer eltarthatósági idejét.
Csomagoljunk környezettudatosan!
A STARFOL Plusz Kft. számos alternatívát kínál lebomló anyagú, komposztálható csomagolószerekre.
Tervezzünk csomagolást fenntarthatóan!
Habár egy termék előállításának környezeti hatása gyakran magasabb, mint a csomagolásáé, mégis az utóbbit ítéli meg negatívan.