Csomagoló- és logisztikai üzemet épít Debrecenben a Deufol

Megkezdi debreceni csomagoló- és logisztikai üzemének építését a német Deufol cég: az előrehaladott előkészítő munka után októberben helyezik el az alapkövét a déli ipari övezetben felépülő gyárnak.


Forrás: Deufol

A 7 milliárd forintos beruházással épülő üzemben 120 új munkahely létesül. Európa egyik legmodernebb csomagoló és logisztikai üzeme egyben a Deufol délkelet-európai regionális központja is lesz, jelentette be a sajtótájékoztatón Jürgen Hillen, a cég ügyvezető igazgatója.

A magyar kormány 1,4 milliárd, a város önkormányzata további 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a beruházáshoz, közölte Papp László, Debrecen polgármestere az MTI érdeklődésére.

A polgármester azt is elmondta, hogy 2015 és 2019 között 6200 új munkahely jött létre Debrecenben, jelentős részben német vállalatok befektetésének eredményeként. Mindez átalakította a helyi gazdaságot és a munkaerőpiacot: 2014-től 2018-ig 17 százalékkal nőtt a debreceni cégek munkavállalóinak létszáma.

Jürgen Hillen a kiemelkedő helyi befektetési környezettel és a szakképzett munkaerő jelenlétével indokolta, miért döntöttek több külföldi helyszín közül a debreceni beruházás mellett, amely a cégük 191. üzeme lesz. Terveik szerint Debrecenben oktatási programot dolgoznak ki fiatalok számára, amiről később hoznak nyilvánosságra részleteket.

Ezeket olvasta már?

Szállítmányozás: visszaesünk az EU-s piacon
A válságot is jól átvészelő hazai fuvarozásnak a Mobilitási Csomag és a sofőrhiány jelentik a legnagyobb kihívást az ágazatban
Csomagolástechnikai kiállítás a Magyar Papírmúzeumban
A múzeum 2020. március 27. és augusztus 30. között „Csomagolás – anyag, technika, termék” címmel időszaki kiállítást nyit.
Korszerű csomagolóüzemet épít a Dunapack Packaging
A Dunapack Packaging tervezett teljes termelési kapacitása eléri az évi 240 millió m2-t.
"Mire számítsunk a logisztikában 2020-ban” konferencia
A felénk irányuló információkat sokszor nehéz követnünk és megértenünk, de ehhez kiváló segítséget nyújtott a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja által szervezett rendezvény.