Hirdetés
(Timi) SIRHA

E-töltők a magyar Lidl áruházaknál

Újabb lökést ad Magyarország e-autókkal való átjárhatóságának a Lidl által üzemeltetendő csaknem 400 töltőpont, miután az NKM Mobilitás Kft. gyorstöltői már minden autópályán és főúton elérhetők, ráadásul egyéb szolgáltatók is sorra jelentik be berendezéseik telepítését.

106 magyarországi helyszínen összesen 190 elektromos autó töltőberendezés üzemeltetésére kapott engedélyt a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH), tudta meg a Világgazdaság.

Ez a 4 hazai gyártású ABB gyorstöltő esetében egyenként 4 töltőpontot jelent. A többinél, az ausztriai Swarco berendezéseknél pedig kettőt, tehát egyszerre akár 372 autó is vételezhet áramot a hazai Lidlnél.

Igaz, a piaci igény egyelőre jóval kisebb annál, mint amekkora kielégítésére a társaság felkészült, ám a vonatkozó szabályozás arra kötelezi a kiskereskedelmi hálózatokat, hogy adott határidőre adott számú töltőt telepítsenek a parkolóikban.

Hirdetés

Ezeket olvasta már?

A Continental lépést tesz a környezetvédelemért
A Continental a jövőben újrahasznosított ipari kormot is használ a gumiabroncsaihoz.
FachPack 2019 – Fókuszban a környezetbarát csomagolás
A fenntarthatóbb anyagkeverékek és a felhasznált anyagok számának jelentős csökkentése nagymértékben javította a csomagolás fenntarthatóságát.
A világ legjobbjai közt a 20 éves cég
A thyssenkrupp egyébként a legintenzívebb ipari és technológiai befektető Magyarországon.
Csupa újdonság az Automotive Hungary-n (videótartalom)
Autócsodák, robotika, 3D-s nyomtatók bemutatója az Automotive Hungary-n.