Hirdetés
(Timi) SIRHA

Egerbe helyezi brémai termelését a Bosch

A megváltozott piaci feltételek miatt a Bosch átszervezi kormányoszlop üzletágát Európában: a gyártás a jövőben a vendôme-i (Franciaország) és az egri telephelyen koncentrálódik.


Forrás: Bosch

A két telephelyen jelenleg is gyártják ezt a terméket. A tervek szerint a brémai termelést leállítják, s Egerbe helyezik át. Emiatt a német üzemben mintegy 240 állás fog megszűnni. A leépítés kapcsán a Bosch hamarosan egyeztetéseket kezdeményez a munkavállalók érdekképviseletével.

Brémában a Bosch Automotive Steering a fejlesztésre kívánja helyezni a hangsúlyt a jövőben. A jelenlegi és jövőbeli projekteken mintegy 30 tapasztalt szakemberből álló csapat dolgozik majd, olvasható az MTI hírében. Vendôme-ban az átszervezés mintegy 50 munkahely megszűnésével jár, elsősorban a fejlesztési és beszerzési területen.

A közlemény arra is kitért, hogy több más ipari vállalathoz hasonlóan a Bosch Automotive Steering is érzi a piac visszaesését, s abból indul ki, hogy a kormányrendszerek iránti kereslet hosszútávon a jelenlegi alacsony szintre áll be. Ezen kívül jelentősen nőtt a verseny- és árnyomás, ami további komoly forgalomcsökkenést hozott ebben az üzleti szegmensben.

Hirdetés
QLM (Timi)

Ezeket olvasta már?

Egerbe helyezi brémai termelését a Bosch
A Bosch Automotive Steering a jövőben a fejlesztésre kívánja helyezni a hangsúlyt Bérmában.
Babakocsikhoz fejleszt intelligens hajtásrendszert a Bosch
A Bosch új rendszere először a svéd Emmaljunga kínálatában jelenik meg 2020 elején babakocsi.
Fél nap alatt a Föld körül
A Robert Bosch Elektronika Kft. támogatásával a hetedik Bosch évfolyam kezdte el a tanévet.
A Bosch az „embernél jobb vezetővé” akarja fejleszteni az autókat
A mesterséges intelligenciát is beveti a Bosch új, automatizált vezetést támogató kamerája.