Hirdetés
(Timi) SIRHA

Erősödik a vasúti áruforgalom Kína és Európa között

Az idén már kilencszáz, Kínából Európába tartó tehervonat szerelvény haladt át Mongólia területén a mongol államvasutak közleménye szerint.

A tehervonat szerelvények száma az év végére a várakozások szerint eléri az 1300-at. Tavaly az egész évben 856, 2017-ben pedig 556, Kínából Európába tartó szerelvény haladt át Mongólia területén.

A Kínát Európával összekötő vasúti áruszállítás fontos elemét képezi Peking „Egy övezet, egy út” gazdasági és kereskedelmi együttműködési kezdeményezésének.

Örömmel tapasztalják, hogy évről évre egyre több Kínából Európába tartó tehervonat szerelvény halad át Mongólia területén, mondta a kínai Hszinhua hírügynökségnek Tuvshintugs Battsetseg, a mongol külügyminisztérium külkereskedelmi és gazdasági együttműködési osztályának a vezetője. A növekvő vasúti áruforgalom a mongol gazdasági növekedéshez is egyre nagyobb mértékben járul hozzá, olvasható a jarmuipar.hu oldalán.

Hirdetés

Ezeket olvasta már?

További piacvesztés várható?
A logisztikai ágazat egyik legfontosabb rendezvényén a versenyképességünk mellett szó esik Közép-Európa legnagyobb, hazai intermodális kombitermináljáról is.
Klímasemleges szállítás az Audinál
Az átállásnak köszönhetően az Audi Hungaria évente több mint 9000 tonna kibocsátást takarít meg.
Merre megy a vasút?
2020-tól várhatóan 1500-2000 milliárd forintos forrás nyílik vasútfejlesztésre.
Berlinben épít gyárat a Tesla
Berlin-Brandenburg repülőtér közelében várhatóan 2021. év végétől termel az új Tesla gyár.