Európa egyik legmodernebb csomagolóüzeme épül Debrecenben

Európa egyik legmodernebb csomagoló- és logisztikai üzemét építi fel a kormány támogatásával 7 milliárd forintból a Deufol Debrecenben: egyben ez lesz a német vállalat délkelet-európai regionális központja is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a 120 új munkahelyet teremtő beruházáshoz. A fejlesztést komoly versenyben sikerült elnyernie Magyarországnak, adta hírül az MTI.


képek forrása: Deufol

Az élesedő világgazdasági versenyben fontos tényező, hogy a vállalatok hogyan tudják eljuttatni termékeiket a vásárlókhoz: a logisztika első lépése a csomagolás, a csomagolóipar szerepe pedig egyre jelentősebb. Szijjártó Péter kitért arra is, hogy április végéig a magyar-német kereskedelmi forgalom megközelítette a 20 milliárd eurót.

A magyar csomagolóipar 20 ezer embernek ad munkát. A beruházás hozzájárul a csomagolóipar további bővüléséhez, amelynek teljesítménye az idei első négy hónapban 15 százalékkal nőtt.

Jürgen Hillen, a Deufol Csoport és a Deufol Hungary ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a német vállalatcsoport 11 országban 90 telephelyen működik, s 2300 embert foglalkoztat. A már letelepedett cégek mellett sok nemzetközi ipari gyártó tart Debrecen felé: a Deufol a várost stratégiai helyszínnek tartja, ezért választotta 91. telephelye helyszínéül. Ebből az új stratégiai központból nyitnak majd Délkelet-Európa felé is.

A magyarországi befektetés egyike a legnagyobbaknak a cég történetében. A déli ipari parkban 15 hektárt vásároltak meg, itt építenek infrastruktúrát csomagolóanyagok gyártásához, innovatív csomagoláshoz, kiegészítő raktározáshoz és egyéb logisztikai tevékenységekhez. Az első ütem építése még ebben a hónapban elindul, ismertette az ügyvezető igazgató.

 

 

 

Hirdetés
(Irisz) Still Baoli

Ezeket olvasta már?

A magyarországi közúti pótkocsik 99 százaléka egyelőre nem alkalmas a vasúti szállításra
MLSZKSZ: jelentősen csökkenhetné a környezetterhelést a kombinált fuvarozás fejlesztése.
Környezetkímélő csomagolás: a Lucart új fejlesztése
A tissue-, airlaid-papírtermékek és egyoldalt fényes rugalmas csomagolóanyagok vezető európai gyártója továbbra is a fenntarthatóságot tartja az egyik legfontosabb szempontnak!
Az alumíniumdoboz csomagolás végtelenszer újrahasznosítható.
FramePick 4 Wholesale – a rendelések feldolgozásának gyorsítása érdekében
A FramePick 4 Wholesale ötvözi a Kardex LR 35 raktári modulok sebességét, a put-to-light technológia hatékonyságát és a komissiózókocsik kényelmét.