Folytatódik az e-transzformáció az Audi Hungariánál

Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben a járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és elektromos meghajtásokat gyártó egységét.


Forrás: Audi Hungaria


A kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtő beruházást, ismertette Szijjártó Péter: várakozása szerint az Audi beruházása új termelési és kiviteli rekordokhoz is hozzájárulhat, az autóipar pedig idén is új csúcsot dönthet, hiszen a termelési értéke 12 százalékkal nőtt az első 5 hónapban, olvasható az AUDI HUNGARIA Zrt. hírében.

A karbonsemlegesség 2050-re csak akkor vállalható, ha látszanak az ehhez szükséges fejlesztések pénzügyi eszközei is. Magyarország az észszerűség oldalán állva egyszerre tartja fontosnak a Föld jövőjét és Európa versenyképességét, ezért olyan gazdaságpolitikát támogat uniós szinten, amely sem a környezetet, sem a kontinens iparát nem teszi tönkre, közölte a tárcavezető.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke, Achim Heinfling kifejtette, hogy a vállalat e-transzformációs projektje a gyártásra és a fejlesztésre egyaránt kiterjed. Jelentős mértékben bővül az elektromos hajtásrendszerek előállítása a győri üzemben, a fejlesztési központ pedig új műhellyel és tesztpadokkal bővül 2022 végéig. Achim Heinfling az autóipar átalakulását meghatározó innovációk közül kiemelte az elektromos meghajtások és a digitális rendszerek jelentőségét. Az Audi Hungaria ezen felül a fenntarthatóságot is meghatározó szempontnak tekinti, hiszen a cégcsoporton belül vezető szerepet játszik az elektromobilitásban.

Ezeket olvasta már?

Hibridre vált az esztergomi Suzuki
A vállalat több millió euró értékű beruházással készítette elő az új hibrid modellek bevezetését.
Tovább „zöldít” a Volkswagen
Újabb lépést kíván tenni a Volkswagen egy zöldebb világ felé.
Felavatta legújabb gyárát a Krones
A világszerte jól ismert Krones csoport több száz munkahelyet teremt Debrecenben és a régióban.
Klímasemleges szállítás az Audinál
Az átállásnak köszönhetően az Audi Hungaria évente több mint 9000 tonna kibocsátást takarít meg.