Hirdetés
(Timi) SIRHA

A GreenGo autóival is elérhető a repülőtér

A Budapesten működő, kizárólag elektromos autókból álló flottával rendelkező GreenGo autómegosztó járműveivel is elérhető már a Liszt Ferenc Repülőtér, közölte a társaság.

Az autómegosztó startup 2016-ban indult el, kezdetben 45 járműből állt a cég flottája, számuk mára eléri a 300-at, a társaság szolgáltatási területe pedig 76,2 négyzetkilométer. A cég a terjeszkedés érdekében együttműködési megállapodást kötött az Airport Hotel Budapesttel, így a GreenGo jelzésű autókkal érkezők már használhatják a repülőtér termináljaitól 5 percre található szálloda VIP parkolóját, innen pedig ingyenes transzferrel juthatnak át az érintettek a repülőtérre.

A közlemény szerint a megállapodás részeként a társaság 6 új saját töltőpontot alakított ki a repülőtéri hotel parkolójában, amiket egyelőre csak az autómegosztó flottájának járművei használhatnak. A beruházás értéke 6-10 millió forint között mozog. A GreenGo szolgáltatását a felhasználók percalapú díjazás mellett egy mobil alkalmazás segítségével tudják igénybe venni, amire eddig már közel 40 ezren regisztráltak, olvasható a Magyar Logisztika oldalán.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GreenGo Car Europe Kft. nettó árbevétele a 2018-as lezárt üzleti évben 266,4 millió forint volt, ami 155,6 millió forinttal meghaladta a 2017-es adatot. A társaság tavaly adózás után 327,4 millió forint veszteséggel zárt, míg 2017-ben 158,5 millió forint volt a vesztesége.

Képek (forrás): App Store

Ezeket olvasta már?

Egyre több helyen tölthetjük e-autónkat
Már 470 e-töltőállomást helyeztek üzembe Magyarországon üzemel.
Újabb elektromos autókkal bővül a Mol Limo flottája
50 elektromos Smart autót állít üzembe a Mol Limo, így flottájából már 150 elektromos hajtású
E-töltők a magyar Lidl áruházaknál
A jövőben egyszerre akár 372 autó is vételezhet áramot a magyarországi Lidlnél.
Gyorsítsuk fel az elektromos autók elterjedését!
Németországban 47 millió regisztrált autójából csupán 83 ezer teljesen elektromos jármű.