Így hat ránk is a koronavírus

A Vuhanból indult koronavírus már most hatalmas gazdasági károkat okozott a kiinduló országban és globális szinten is.

A vírus immár nemcsak Kínában, hanem a világ minden pontján érezteti hatását, amit tetéz a kínai Holdújév-időszak és a nehézkes ellátás: számos gyártónál elfogytak a készletek, és nem érkeznek újabb alapanyagok. A tengeri/vasúti és légi szolgáltatások akadoznak. A kapcsolódó vám- és szállítói kapacitások ugyancsak hiányosak. A jelenlegi helyzet azzal fenyeget, hogy az ellátási láncban komoly szakadékok keletkeznek. A helyzet súlyosságát mutatja, hogy több autóipari gyártó is felfüggesztette modelljei gyártását az alkatrészhiány következtében. Az elektronikai és műanyagiparból is lesújtó adatok érkeznek a készletszintek terén. Milyen végkifejletre készülhetünk az ellátási láncban? Milyen hatása lesz az iparágakra? Kibontakozhat-e egy globális szintű világválság?

E kérdésekre is választ keres a konferencia, amit február 27-én, csütörtökön, délután 5-től rendeznek a Duna Gardenben (1203 Budapest, Vízisport u. 12.) Ligetfalvi Gábor gazdasági és Várkonyi Gábor autópiaci szakértő, illetve dr. Matura Tamás, Kína-kutató részvételével.

 (forrás: NLV Klub)

Ezeket olvasta már?

TRANSLOG Connect Kongresszus 2019
A szakmai fórum hozzájárul az innovatív logisztikai megoldások adaptálásához és a beszállítói/szolgáltatói kapcsolatok erősítéséhez.
Teljesen elektromos autó Zwickauból
Elkezdődött az első, teljesen elektromos Volkswagen személyautó gyártása.
Rendelkezik tervekkel vagy csak gondolkodik a tervezésen? Keresse bizalommal a Pallér Csarnok Kft.-t! Személyre szabott ütemtervvel segítik beruházásának eredményes megvalósulását!
A jövő gumiabroncsain dolgozik a Continental
Az új gumiabroncs képes szinten tartani az optimális levegőnyomást.