Ilyen a márkahűség a szállítmányozásban

Spanyolországtól Skandináviáig járják Nyugat-Európa útjait a Tóth és Torgyik Trans Kft. járművei, amelyek jellemzően kis tömegű, de nagy térfogatú árukat, például szigetelőanyagokat szállítanak. A flottában jelenleg nyolc pótkocsis, 120 köbméter raktérfogatú szerelvény és két nyerges mega szerelvény üzemel. A fülke-alvázas tehergépkocsik közül négy DAF LF 250 típusú, négy pedig DAF XF típusú, ebből a három legfiatalabb már kéttengelyes és 430 lóerős. A két nyerges vontató XF 480 típusú.

Megalapítása óta, azaz harminc éve szinte csak DAF tehergépkocsikkal dolgozik Tóth László vállalkozása. A térfogatáruk nemzetközi fuvarozására szakosodott Tóth és Torgyik Trans Kft. az elmúlt hónapokban egy új XF 480 Super Space Cab mega nyerges vontatót és két XF 430 Super Space Cab 4x2-es, fülke-alvázas tehergépkocsit állított munkába.

Az utóbbi időben már csak háromtengelyes szerelvényeket állítanak munkába a kedvezőbb úthasználati díjak érdekében, ezek hasznos teherbírása 16 tonna. Így ezek az új XF fülke-alvázas teherautóik is kéttengelyesek, és egytengelyes pótkocsit húznak. Ha ismét esedékes lesz járműbeszerzés, ugyanilyen XF 430 4x2-es tehergépkocsikat terveznek vásárolni.

Fotó: Az egyik új DAF XF 430 Super Space Cab tehergépkocsit a Kamion-Európa-bajnokság hungaroringi versenyhétvégéjét kísérő Kamionfesztiválon vette át Tóth László ügyvezető igazgató (jobb oldalon) Sánta Attilától, a Hungarotruck Kft. értékesítőjétől (bal oldalon).

 

 

 

 

 

Ezeket olvasta már?

Forradalmi teherautó a Toyotától
A Toyota a Hinóval közösen egy új hidrogén-üzemanyagcellás teherautót fejleszt.
A DAF valós körülmények között teszteli a CF Hybrid típust
Zéró károsanyag-kibocsátás a városban és a nagy hatótávú, városi területeken kívül végzett fuvarozásnál.
GEFCO VISIBILITY: hatékonyabb szállítmányozási megoldás
A GEFCO webes szolgáltatás bevezetésével támogatja ügyfeleit a szállítmányozási folyamat hatékonyabbá tételében.
Járvány: a jelen hőse az ápoló és a kamionsofőr
Most IS csak nemzetközi összefogás enyhíthet a járvány miatt közelgő válságon.