Innovatív elektromos és hidrogénnel működő üzemanyagcellás tehergépkocsikat mutatott be a PACCAR a CES 2019 kiállításon

A PACCAR is részt vett a januárjában megrendezett CES 2019 (Consumer Electronics Show) kiállításon Las Vegas városában, Nevada államban. A CES a világ egyik legnagyobb olyan kiállítása, amelyen a legújabb technológiai innovációkat mutatják be. 

A PACCAR három nulla károsanyag-kibocsátású járművet állított ki: egy akkumulátorról üzemelő elektromos Peterbilt Model 579EV, egy akkumulátorról üzemelő elektromos Peterbilt Model 220EV és egy hidrogénnel működő üzemanyagcellás elektromos Kenworth T680 modellt, amelyet a Toyotával közösen fejlesztettek ki. Ezeket a járműveket számos különféle alkalmazási területre tervezték, beleértve a közúti áruszállítást, a kikötői felhasználást és a városi elosztást.

A Kenworth, a Peterbilt és a DAF vezető szerepet tölt be az alternatív hajtásláncú haszonjárművek fejlesztése terén. A Kenworth, a Peterbilt és a DAF Észak-Amerikában és Európában ügyfelek bevonásával akkumulátorról üzemelő elektromos, hidrogénnel működő üzemanyagcellás és hibrid hajtásláncú járművek üzemeltetői tesztelését végzi.

no