Intelligens üzemanyagkút rendszer a nyomon követhetőségért

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. intelligens üzemanyagkút rendszer üzemeltetését kezdte meg, ami biztosítja az üzemanyag útjának követhetőségét a kútra érkezéstől az elégetésig.

2018. év folyamán az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. saját üzemanyagkút hálózatán vezette be azt a teljes körű kontrolling megoldást, ami a kutakon és a járműben található üzemanyagkészletet együttesen képes monitorozni.

A kúthálózat szintjén egy automatizált mérőrendszer felügyeli a kútban tárolt üzemanyagot és annak mozgását, járműszinten pedig a flottakövető rendszer végzi az üzemanyagszint mérését. A kettő integrálásával valósult meg a teljes körű üzemanyag ellenőrzés, amivel a kútra történő beérkezéstől egészen az elégetésig végig követhető az üzemanyag útja. A hálózat egyes pontjain mért tankolási adatokat a rendszer automatikusan továbbítja a felügyeleti rendszernek, ami eltérés esetén azonnal riaszt, olvasható az i-Cell oldalán.

A hazánkban hiánypótlónak számító zárt üzemanyagkontroll rendszer fejlesztésével a cég újabb mérföldkőhöz érkezett. Az egyedi ügyféligényre szabott rendszer teljes körű kiépítésére összesen fél év állt rendelkezésre, ami alatt közel ezer buszt szereltek fel az i-Fleet nyomkövető rendszerrel: 12 darab kutat automatizáltak, s hangoltak össze a felügyeleti rendszerrel, mondta Farkas Károly, az i-cell Kft. operatív igazgatója. A 2019 januárjában lezajlott átadás-átvételt egyhónapos próbaüzem követte, aminek lezárása után kijelenthető, hogy a rendszer a várakozásoknak megfelelően stabilan működik.

Hirdetés
(Írisz) Kardex

Ezeket olvasta már?

A Bosch az „embernél jobb vezetővé” akarja fejleszteni az autókat
A mesterséges intelligenciát is beveti a Bosch új, automatizált vezetést támogató kamerája.
Az emlékezés piros virága
Száz éve ért véget az első világháború. Minden évben több mint 45 millió piros papírvirágot készítenek az elesett katonák emlékére. Most megmutatjuk, mi a híres pipacsok igaz története.
Az élelmiszercímkék jövője
Gyors növekedést hoz az élelmiszer-címkézésben a feltörekvő gazdaságok erősödése és az új élelmiszer-fogyasztási szokások
Diszkont benzinkutakat nyithat hazánkban az OMV
Alkalmazottak nélküli diszkont benzinkutakat hozhat Magyarországra az OMV