Hirdetés
(Timi) SIRHA

Jelentős fejlesztés a hazai nyomdaipari cégnél

Jelentős, mintegy 100 millió forintos beruházással bővíti kapacitásait a BOX PRINT nyomdaipari vállalat. A fejlesztésnek köszönhetően regionális szereplővé válhat a hazai tulajdonú cég.

A társaság a beruházás keretében olyan gépeket vásárolt, melynek köszönhetően az összes technológiai művelethez szükséges folyamatot már alvállalkozók bevonása nélkül, a saját üzemeiben képes lesz elvégezni. Az integrált működés elérése mellett a vállalat célja az is, hogy nagyméretű (B0+) nyomatokat, dobozokat egyaránt nagy szériában, a legmagasabb, ofszet minőségben tudjon gyártani, és ezek teljes körű kivitelezését ellássa.

Erősebb pozíció

A nyomdaipari kkv ezzel tovább erősítheti az ún. displayek terén elért pozícióját. Ilyen papíralapú kínálóállványokkal lehet találkozni a legtöbb benzinkútnál, élelmiszerboltban. A BOX PRINT által legyártott displayeket emellett több multinacionális vállalat használja termékei kihelyezésére Európa-szerte, és e promóciós forma népszerűségének további emelkedése várható. Az év végén elindult fejlesztés főként ennek kihasználását célozza meg.

- Ez a társaságunk történetének legnagyobb, alapvetően önerőből megoldott beruházása. Stratégiánk a külpiaci jelenlétünk megerősítése, hogy magyar cégként integrált szolgáltatást adjunk a környező országok vállalkozásai számára, és mellyel ligát váltva, stabil, regionális szereplővé válhatunk - jelentette ki Fazekas Attila, a BOX PRINT Kft. ügyvezető igazgatója, társtulajdonosa. A gépeket folyamatosan, 2020 első negyedévének végéig tervezik beüzemelni a telephelyeken.

Növekedés és együttműködés

A cég a hazai nyomdaipar idénre becsült mintegy 10%-os növekedésénél jobban teljesített, a 2019-es árbevétele meghaladja a 2,3 milliárd forintot. A vállalat 93 főt foglalkoztat dunaharaszti és körösladányi üzemeiben, ahol idei esztendőben 300 kamionnyi papírárut dolgozott fel. A BOX PRINT emellett több innovációs projekten dolgozik együtt a Bay Zoltán Kutatóintézettel, és stratégiai együttműködést kötött az Óbudai Egyetemmel, az oktatás, a méréstechnológia terén, valamint az utánpótlás biztosítása érdekében.

Box print
E-mail: boxprint@boxprint.hu
Telefonszám: +36 (66) 522-910

Ezeket olvasta már?

Évek óta számtalan csomagolási díjjal gazdagodott az STI Petőfi Nyomda Kft.
Display tervezésekor vagy megrendelésekor néhány nagyon fontos szempontot kell figyelembe vennünk.
Közel 100 milliós beruházással készül ligát váltani a BOX PRINT-FSD Packaging Kft.
Megoldások karton és hullámkarton stancolásra: november 25–29.