Jungheinrich: Stratégiai beruházás a lítiumion-technológia területén

A JT Energy Systems átveszi a Drezda melletti Freibergben található egykori Solarworld üzemét. A 2019 év elején alapított vállalat, melyet a Jungheinrich AG és a Triathlon Holding GmbH hoztak létre, ezzel jelentősen növeli kapacitását. A gyártási lehetőségek bővítésével Európa legnagyobb – akkumulátorokat és töltőberendezéseket – gyártó központját hozzák létre az intralogisztika területén. Az új vállalat célja a gyártási kapacitás megfelelő kiépítése válaszként a lítiumion-akkumulátorok, töltőberendezések, valamint további ipari alkalmazások iránti dinamikusan növekvő keresletre. A Jungheinrich a jelenlegi gyártásbővítéssel biztosítja technológiai vezető szerepét az elektromobilitás, valamint a lítiumion-technológia területén.

Ezzel párhuzamosan a szászországi Glauchauban többek között magasfokú automatizálással modulokat gyártanak, a freibergi új üzemben pedig az akkumulátorrendszereket, valamint a töltőberendezéseket szerelik össze. A 42.000 négyzetméteres freibergi üzemben 2020 első negyedévére tervezik az operatív gyártás kezdetét. Ezzel kereken 200 új munkahelyet hoznak létre.

Reinhild Kühne és Martin Hartmann, a JT Energy Systems ügyvezetői így nyilatkoztak: „Világszerte óriási az igény az elektromos anyagmozgatógépek és a lítiumion-akkumulátorok ipari területen történő további felhasználása iránt. A JT Energy Systems alapítása az első lépés annak érdekében, hogy innovatív megoldásainkkal következetesen, folyamatosan ki tudjuk szolgálni a növekvő igényeket. A freibergi gyár átvételével már most rendelkezünk a megfelelő gyártási kapacitással, valamint egy kitűnő üzemmel, mellyel felkészülhetünk a lítiumion akkumulátorok és töltőberendezések gyártásának további bővítésére.”

Lítiumion-technológia

A lítiumion-akkumulátor rendszerek jelentős előnyöket nyújtanak az eddig alkalmazott savas ólomakkumulátorokkal szemben. Működésük intelligens, azaz közvetlenül kommunikálnak a targoncával és a töltőállomással. Ennek köszönhetően alkalmazásuk rendkívüli energiahatékonyságot biztosít. A lítiumion-akkumulátorok nagy teljesítményének köszönhetően olyan alkalmazási területeken is elektromos gépeket tudnak alkalmazni, ahol jelenleg még belsőégésű motorokat használnak. A nagy teljesítmény mellett a lítiumion-technológia további előnyei: rendkívül gyorsan tölthető, nem igényel karbantartást, és különösen hosszú az élettartama. A gyors- és rövid köztes töltéseknek köszönhetően szinte 24 órán keresztül folyamatosan üzemeltethető a targoncaflotta, akkumulátorcsere nélkül. Az új technológia alkalmazásával nincs szükség már időigényes akkumulátorcserére. A tartalék akkumulátor és a cseréhez szükséges berendezések megtakaríthatóak. Emellett a JT lítiumion akkumulátor-rendszerek teljesen zártak, nincs szivárgás, így maximális üzemeltetési biztonságot nyújtanak a felhasználóknak. Így nincs szükség speciális töltő helységekre és szellőztető berendezésekre sem.

Jungheinrich

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 18.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az SDAX tőzsdén jegyzik.

https://www.jungheinrich.hu/

Ezeket olvasta már?

CLARK – elektromos targoncák, dízel vagy gázüzemű targoncák?
Az EPXi e-targonca csendes és környezetbarát alternatíva azoknak, akik más meghajtású anyagmozgató eszközt választottak.
Új márka a magyar raktárakban
A Baoli célja, hogy targoncái, anyagmozgató eszközei stabilak és megbízhatóak legyenek, rendkívül vonzó áron kínáljanak logisztikai megoldásokat.
’Black Friday’ a Horoszcoop Anyagmozgatás Kft.-nél
A cég hírnevét és üzleti sikereit minőségi termékei szolgáltatásai, versenyképes árai alapozzák meg.
Jungheinrich: Stratégiai beruházás a lítiumion-technológia területén
A Jungheinrich és a Triathlon vezető szerepet tölt be a lítiumion-technológia különböző felhasználási területein.