Hirdetés
(Timi) SIRHA

Karton és környezetszennyező kényelem

Az e-kereskedelem térhódításának következtében rengeteg kartondoboz és az árukat védő töltőanyag fogy, ami megvédi az árukat szállítás közben.

A kiskereskedők és a fuvarozók pedig nagy ütemben dolgoznak azon, hogy a csomagok kisebbek, könnyebbek és újrahasznosíthatóak legyenek. Az egyik legnagyobb e-kereskedő, az Amazon is azon van, hogy a következő években eltűnjön a plusz csomagolás – nyilatkozta a cég csomagolási vezetője. A felmérések szerint az online vásárlásnál hétszer több kartonra van szükség, mint a hagyományos vásárlásnál. Mivel az USA-ban nagyon sok a faültetvény, a fafarm, a cellulóz viszonylag olcsó, a kartonok újrafeldolgozása sokkal kevésbé elterjedt (35%-os)? mint Európában és Ázsiában, ahol a dobozok 80-93%-a újrahasznosított alapanyagokból készül.

Hirdetés
QLM (Timi)

Ezeket olvasta már?

A magyarországi közúti pótkocsik 99 százaléka egyelőre nem alkalmas a vasúti szállításra
MLSZKSZ: jelentősen csökkenhetné a környezetterhelést a kombinált fuvarozás fejlesztése.
Környezetkímélő csomagolás: a Lucart új fejlesztése
A tissue-, airlaid-papírtermékek és egyoldalt fényes rugalmas csomagolóanyagok vezető európai gyártója továbbra is a fenntarthatóságot tartja az egyik legfontosabb szempontnak!
Újraválasztották az EPAL elnökét
Az Európai Raklap Szövetség élén továbbra is Robert Holliger áll.
Karton és környezetszennyező kényelem
A kiskereskedők és a fuvarozók pedig nagy ütemben dolgoznak azon, hogy a csomagok kisebbek, könnyebbek és újrahasznosíthatóak legyenek.